Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil BTK Başkanı Tayfun Acarer, deprem sonrası telekomünikasyon altyapısında yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı - Teknoloji Haberleri

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Ege Denizi'ndeki deprem sonrası telekomünikasyon altyapısında yaşanan sorunlara ilişkin "Aşırı kullanımdan dolayı yavaşlama var. Şu anda normale dönüyor" açıklamasında bulundu.

        Acarer, yazılı açıklamasında, depremin ardından aldığı bilgiye göre operatörlerde fiziksel bir arıza bulunmadığını, kablo veya santrallerde problem olmadığını bildirdi. Aşırı kullanımdan dolayı yavaşlama olduğunu ifade eden Acarer, şunları kaydetti:

        "Şu anda normale dönüyor. Trafiği dengelemek için operatörler yoğun bölgelerde kanal kapasiteleri datadan sese doğru kaydırmalar yapıyor. Örneğin 4 şeritli otobanda 2 şerit data 2 şerit ses giderken, operatörler ses ihtiyacının artması ile burada 1 şeridi daha sese yönlendirdiler. Depremin hissedildiği bölgelerdeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bunun yanında afet durumlarında telekomünikasyon ve iletişim ihtiyacının en üst seviyelere ulaştığını hepimiz görüyoruz. Bu noktada operatörlerin iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ