Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Apple, yeni işletim sistemi IOS8'i San Fransisco'da tanıttı - Teknoloji Haberleri
        1

        Apple, aylardır beklenen yeni işletim sistemi IOS8'i tanıttı. Dün San Fransisco'da gerçekleştirilen ve iOS8'in yanında Mac işletim sistemi Yosemite'nin de gün yüzüne çıktığı tanıtıma 69 ülkeden 6000 katılımcı katıldı. IOS8 ve Yosemite, bizzat Apple CEO'su Tim Cook ve Başkan Yardımcısı Craig Federighi tarafından bizzat tanıtıldı.

        2

        Akıllı telefonu iPhone ve tablet bilgisayarı iPad için piyasaya sürülen işletim sistemi bir çok yenilikle piyasaya çıkıyor. Home Kit ve Health kit gibi uygulamaları barındıran IOS8, hem eviniz için bir yardımcı hem de kişisel sağlık asistanı görevi görecek.

        3

        HEALTHKIT

        Healthkit uygulaması ile sağlık bilgilerinizi an be an takip edebileceksiniz. Uygulama tansiyonunuzu ölçecek, nabız bilgilerinizi kaydedecek, kilonuzu takip edecek ve almanız gereken ilaçları size hatırlatacak.

        4

        Tüm sağlık bilgilerinizi bir tablo haline getirip size sunacak. Ters giden bir şey olması halinde telefonunuz otomatik olarak doktorunuzla iletişime geçebilecek. Uygulama, Nike'nin ürettiği Fuelband gibi cihazlarla entegre çalışacak. Ayrıca Apple, bu uygulama için sağlık kuruluşu Mayo Clinic ile de işbirliğine gitti.

        5

        HOMEKIT

        Homekit uygulaması ise eviniz için vazgeçilmez bir asistan olacak. Bu uygulama evinizde telefona entegre tüm cihazları kontrol edebileceksiniz. Örneğin ışıkları telefondan gönderdiğiniz komutla açıp kapayabilecek, klimanın derecesini ayarlayabilecek, garaj kapısını açıp kapayabileceksiniz. Apple, bu uygulama için teknoloji devi Philips ile anlaştı.

        6

        MESAJLAŞMA

        IOS8 ile gelen en büyük yeniliklerden biri ise mesajlaşma. Mesaj bildirim ekranı geliştirilirken artık mesajlara daha çabuk cevap vermek de mümkün. Grup mesajlarına isim verilebilirken istenmeyen mesaj bildirimleri engellenebilecek.

        7

        YENİ ICLOUD

        Apple dün yeni iCloud sistemini de tanıttı. Artık Dropbox ve GoogleDrive gibi rakiplerle mücadele edecek olan iCloud’a istenilen dosyalar yüklenebilecek. Windows kullanan bilgisayarlardan da erişim mümkün olacak. Apple, daha önce iCloud'a yüklenene fotoğrafların başka cihazlarda görünememesi sorununu da çözmüş.

        8

        Apple, aynı tanıtımda Macintosh için işletim sistemi yeni Yosemite ve bir diğer ülnü işletim sistemi Safari'nin yeni versiyonu nu da tanıttı. Yosemite adını ABD'nin ünlü Milli Parkı'ndan alıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Apple'ın 3 milyar dolara satın aldığı müzik firması Beats'in kurucusu DR.Dre'ye de canlı bağlanıldı.

        9

        WHATSAPP ÇOK KIZDI

        Yeni eklenen mesajlaşma özelliklerinin WhatsApp uygulamasında var olması, şirketin CEO’su Jan Koum’u kızdırdı. Koum konuyla ilgili olarak tepkisini sosyal medyada dile getirdi. Koum, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Apple’ın WhatsApp’in birçok özelliğini ödünç aldığını görüyorum” dedi.