Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun pepper, robot, robot pepper, japonya, android, android robot, robot teknolojisi, ses tanıma teknolojisi, teknoloji, arkadaş robot, robot arkadaş - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Pepper yeni arkadaşınız olmaya hazır!

        Tokyo'da tanıtımı yapılan android robot, diğer robotlara göre çok daha akıllı ve pek çok hareketi yapma kabiliyetine sahip.

        Pepper sohbet edebiliyor, şaka yapabiliyor, dans edebiliyor ve yanınızda gezebiliyor. Yaklaşık 1.20 boyunda olan robotun ağırlığı ise yaklaşık 27 kg. 20 motor tarafından kontrol edilen robotun kafası, omuzları, dirsekleri, elleri, kalçaları, dizleri gibi pek çok bölgesi hareket edebiliyor. Ayrıca önünde bulunan 10.1 inçlik dokunmatik ekranıyla bulut bilişim destekli veritabanına erişilebilen Pepper'ın en önemli özelliği ise, üretiminde kullanılan ses tanıma tekniğinin yalnızca kim olduğunuzu bilmesi ve söylediğinizi anlaması değil, aynı zamanda ses tonunuzdan nasıl bir ruh halinde olduğunuzu da tahmin edebiliyor olması.

        Japon Softbank ve Fransız Aldebaran firmalarının ortak yapımı olan robotun Japonya'da önümüzdeki yıl satışa çıkması planlanırken, fiyatı 1,930 dolar açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ