Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil teknolojide son gelişmeler, son çıkan akıllı cihazlar, andorid one fiyatı, sony xperia z3 ne zaman çıkıyor, andoridli otomobiller, windows 9 ne zaman çıkıyor, galaxy note 4 çıkış tarihi - Teknoloji Haberleri
        1

        GOOGLE'DAN UCUZ TELEFON

        Google, gelişmekte olan pazarları hedefleyen düşük fiyatlı cep telefonu ‘Android One’ı tanıttı. ABD San Francisco’da düzenlenen geliştiriciler konferasında gün yüzüne çıkan cep telefonu, oldukça ses getirdi. 4.5 inç’lik bir ekrana sahip olan telefonun, çift sim kart, FM Radyo ve SD kart girişi de bulunuyor.

        2

        YENİ WINDOWSU SAKIN İNDİRMEYİN

        Henüz yayınlanmamış olmasına rağmen internette Windows 9 adı altında yayınlanan dosyalar tehlike saçıyor. Windows 9'un 2015'ten önce ortaya çıkması beklenmiyor, ancak buna rağmen dosya paylaşım sitelerinde çeşitli "Windows 9" sürümlerine rastlamanız mümkün.

        3

        Ancak bunların gerçek Windows 9 ile herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Windows 9 sanarak indirdiğiniz şey, aslında Windows 7 için geliştirilen yasadışı modlar, bazı durumlarda zararlılardan başkası değil. Windows 9 indirdiğinizi zannederken aslında bilgisayarınızı virüslere ve zararlı yazılımlara teslim etmiş oluyorsunuz.

        4

        ASUS'TAN AKILLI SAAT

        Asus yeni akıllı saat için tüketicileri fazla bekletmeyecek. Tayvanlı üretici muhtemelen eylül başında düzenlenecek IFA Berlin etkinliğinde Android Wear işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı saatini duyuracak. Asus’un duyuracağı akıllı saat, benzerleri ile kıyaslandığında daha ucuz bir fiyattan satışa sunulacak.

        5

        NOTE 4'TEN HABER VAR

        Galaxy Note 4'te "optik görüntü sabitleme teknolojisi" olarak bilinen OIS teknolojili kamera kullanılabilir. Şu ana kadar yaşanan gelişmeler Galaxy S5’te yer alan 16MP çözünürlüklü kameranın Galaxy Note 4’te de yer alacağı yönünde, ancak Güney Kore’de yayınlanan bir rapor Galaxy Note 4’te farklı bir kamera sensörünün kullanılacağını iddia ediyor.

        6

        Kısa süre önce AnTuTu kriter testlerinde Galaxy Note 4’te 16MP çözünürlüklü kameranın kullanılacağı bilgisi yer aldı. Buna rağmen Güney Kore’den gelen haberler Samsung’un Galaxy Note 4’te optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 12MP çözünürlüğünde bir kameranın (OIS) yer alacağını gösteriyor.

        7

        Şu ana kadar OIS teknolojisini benimseyen üreticiler ise henüz bir elin parmaklarına ulaşmış değil. İddialı üreticiler tarafında Sony ve LG’nin mobil cihazlarda OIS teknolojisini benimsediğini görüyoruz.

        8

        SONY'DEN YENİ AMİRAL GEMİSİ

        Sony, yeni amiral gemisi Xperia Z3’ün hazırlıklarına hızla devam ediyor. Cihazın Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Ayrıca Xperia Z3’e ait sertifikalar ortaya çıkmaya başladı.

        9

        Japon blog Mobile, bu ayın başlarında Sony’nin yeni amiral gemisi için TÜV Rheinland sertifikası aldığını keşfetti. TÜV Rheinland, genellikle güvenlik testleri ve cihazların kalitesi için alınan bir sertifika...

        10

        AKILLI OTOMOBİLLER GELİYOR

        Google, Android L‘nin daha basitleştirilmiş bir halini Android Auto adıyla otomobillere soktu. Basit bir arayüz bulunan Android Auto’da kontroller, sesli veya direksiyon üzerinden sağlanabiliyor.

        11

        Kullanıcı gözünü yoldan ayırmadan uygulamalara, haritaya, müziklere, mesajlara veya sesli arama işlemlerine sesli komut ile erişebiliyor. Sistemin arayüzü, otomobilin ön panelindeki dokunmatik ekrandan görüntülenebiliyor. Google Now servisini de kullanan Android Auto ile kullanıcı, sesli komut ile Google Haritaları açabiliyor ve navigasyon özelliğini kullanabiliyor.

        12

        Google, Android Auto için 40'ın üzerinde otomobil üreticisiyle anlaşma sağladı ve çalışmalara başladı. Bu üreticiler arasında Renault, Audi, Mitsubishi, Mazda, Chevrolet, Bentley, Nissan, Subaru, Volkswagen gibi markalar yer alıyor. Daha önce de BMW, otomobillerini akıllı hale getirmek için Apple ile anlaşmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ