Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi M60 T tank projesiyle ilk kez bir Türk tankına reaktif zırh koruma kabiliyeti kazandırıldı, reaktif zırh koruma, türk tankı, Türk Silahlı Kuvvetleri, kayseri, M60 T tank projesi - Savunma Sanayi Haberleri

        Kayseri 2’nci Ana Bakım Merkezi’nde M60 T tank projesiyle ilk kez bir Türk tankına reaktif zırh koruma kabiliyeti kazandırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan paletli araçların yenileştirilmesini, modernizasyonunu başarıyla yapan 2’nci Ana Bakım Merkezi, NATO kalite güvencesiyle Türk ordusunun elindeki tüm tankları elden geçiriyor. Merkez tankları yenileme görevini sürdürüp, ülke bütçesine önemli tasarruf sağlıyor.

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2’nci Ana Bakım Merkezi komutanı BKM. Albay İsmail Amanvermez, merkez kurulduğu günden bu yana M48A5 T1/T2 tank modernizasyonu, TAMAY Tank kurtarıcı ve istihkam savaş aracı imalatı, M60 T Tank modernizasyonu, M113 Zırhlı personel taşıyıcı modernizasyonu ile M113 araçlara uygulanan çeşitli tadilat projeleri bulunduğunu belirtti. Albay Amanvermez şunları söyledi:

        " M60 T tank projesiyle ilk defa bir Türk tankına reaktif zırh koruma kabiliyeti kazandırdık. Gücü 100 beygire çıkarılan ve yanar kovan teknolojisi kullanılan M60T tankına otomatik hedef takip sistemi ile hareketli halde atış kabiliyeti kazandırılarak vuruş gücü önemli ölçüde artırıldı. Komutanlığımız AQAP2110 NATO kalite güvence sistemi belgesine sahip. Komutanlığımız sürekli gelişme ve yenileşme içinde müşteri memnuniyetini de sağlamaktadır. Tank ve M113 Personel taşıyıcı araçlarla ilgili modernizasyon ve imalat faaliyetinde teknoloji merkezi haline gelen 2’nci Ana Bakım Merkez Komutanlığı halen Kara Kuvvetleri Komutanlığının en önemli projelerinden olan M113 araçlara uygulanan ateş destek otomasyon projesi ile kayar köprücü tankı imalat projesini yürütmektedir. 2’nci Ana Bakım merkezi komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin seçkin bir birliği olmanın ve yüklendiği görevlerin haklı gurur ve onuru içindedir. Bununla birlikte seçkin personeli ve başarıyla gerçekleştirdiği modernizasyon projelerinden edindiği tecrübeyle verilecek her görevi başaracak azim ve kararlılıktadır.”

        TÜM TESTLERİ GEÇTİ

        Merkezde modernizasyonu yapılan paletli araçlar 2’nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığındaki test pistinde medya etkinliğinde gövde gösterisi yaptı. Türk subay, astsubay, mühendis ve işçisinin çabasıyla modernize olan tank ve zırhlı personel taşıyıcı ile kayar köprücü tankları performans testinden başarıyla geçti. Tanklar yüzde 30 yan eğik, yüzde 60 dik engel aşma, yüzde 45 meyilli araziden inme, kasis geçiş testi, 90 derece engel aşma, 2 metre 780 santimlik hendek geçme ve yüzme testlerinden tam not aldı.

        Türkiye’de sadece 2’nci Ana Bakım Merkezinde imal edilen Kayar köprücü tankları 4 metre eninde, 26 metre uzunluğundaki köprü sistemiyle kanal ve nehirler üzerinde, ağırlığı 70 tona kadar olan ana muharebe tankları ile tekerlekli araçların geçmesine olanak sağlıyor.

        2’NCİ ANA BAKIM MERKEZİ

        2’nci Ana Bakım Merkezi, Kayseri-Ankara karayolunda 105 bin 803 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 387 bin metrekarelik bir alana konuşlandırılmış ve 1954 yılında Kayseri 1020 Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası adıyla kuruldu. 1987 yılında 1009’uncu Ana Tamir Fabrikası ve 2003 yılında 2’nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı adını aldı. Merkez Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan paletli araçların bakım, onarım, yenileştirme, tadilat, modernizasyon, iyileştirme ve yedek parça imalatını gerçekleştiriyor. Komutanlık tank, tank kurtarıcı, zırhlı personel taşıyıcı gibi TSK’nın envanterindeki paletli araçların modernizasyonu ile bu araçlara ait motor, transmisyon, tali komple malzeme, atış-kontrol ve optik cihazların komple yenileştirilmesini yaparak, kritik hizmet veriyor. Paletli araçların yedek parçaları, ordu yağ analizi, elektronik ve mekanik cihazların kalibrasyonu, dost ve müttefik ülke personelinin eğitimi, ast birliklere müşavirlik desteği sağlanması da 2’nci Ana Bakım Merkezince yürütülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ