Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung Galaxy S6'nın ilk resmi fotoğrafı - Teknoloji Haberleri
        1

        Mobil operatör T-Mobile gelecek hafta Barselona Dünya Mobil Kongresi'nde tanıtılacak Samsung Galaxy S-6'nın yandan çekilmiş bu fotoğrafını yayımladı. Fotoğraftan bu yılın en merakla beklenen modellerinden S6'nın metal bir arka kapağa ve kıvrımlı(curved) bir ekrana sahip olduğu anlaşılıyor. Daha önce S6 olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar teknoloji sitelerinde yer almıştı ama ilk defa Samsung'un resmi iş ortaklarından birisi telefonun görüntüsünü kullanıcılarla paylaştı.

        2

        Samsung hayranları S6'nın çıkışını heyecanla bekliyor. Ancak birçok kişi geçtiğimiz yıl Nisan ayında piyasaya çıkan S5'in bu özelliklerinin farkında değil:

        Kalem ayarı
        Galaxy S5'in 'Ekran' ayarları kısmından, 'Dokunmatik hassasiyetini arttır' seçeneğini işaretleyerek, Xperia Z Ultra'daki gibi herhangi bir kalem ile telefonu kullanabilirsiniz.

        3

        Çalma listesi
        Telefonda her hangi bir parça dinlerken, cihazı yatay konuma getirerek benzer parçaları görüp, çalma listenizi düzenleyebilirsiniz.

        4

        Toolbox
        Telefonda bulunan Toolbox özelliği sayesinde uygulamaları daha hızlı başlatıp, sık kullandığınız uygulamaları hızlı ayarlar menüsünün altına ekleyebilirsiniz.

        5

        Dosyaları gizleme
        Galaxy S5'in içerisinde yer alan kullanıcı ayarları ile ses, müzik, video, resim ve uygulamaları gizleyebilmeniz mümkün

        6

        Çocuk modu
        Bu mod sayesinde telefonunuz bir çocuğun kullanabileceği, daha basit bir arayüze sahip oluyor. Böylece çocukların oyun oynamaktan başka bir şey yapabilmesinin önüne geçebilirsiniz.

        7

        Hızlıca kamerayı açma
        Telefon kilitliyken kameraya hızlıca erişmek için, kamera simgesine dokunup yukarıya doğru itmeniz yeterli.

        8

        Sanal Tur ve Shot
        İlk defa Galaxy S5 ile gördüğümüz 'Sanal Tur' özelliği sayesinde, seyahat sırasında çektiğiniz fotoğraflardan sanal tur oluşturabilirsiniz. Shot ile beraber ise çektiğiniz fotoğrafları hızlı ve kolay bir biçimde düzenleyebilirsiniz.

        9

        25 kişiye kadar mesaj desteği
        Galaxy S5 ile beraber en fazla 25 kişi seçerek, bunları öncelikli gönderilecekler listesine alabilirsiniz.

        10

        Arayan bilgisi
        Çağrı ayarlarının altında bulunan 'Arayan bilgisini göster' seçeneğini işaretlerseniz, sizi arayan kişiyle en son ne zaman görüştüğünüz ve mesajlaştığınız arama ekranında gösterilmekte.

        11

        Çağrı bildirimi
        Ayarlara girerek çağrı bildirim pop-up seçeneğini seçtikten sonra her hangi bir arama aldığınızda, kullanmakta olan uygulamanız kapanmayıp, arama penceresi üst tarafa yerleşmekte.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ