Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iOS, Android ve Windows Phone Rekabeti,Android, Windows Phone, iOS çekişmesinde son gelişmeler neler - Teknoloji Haberleri

        Piyasadaki akıllı cihazların işletim sistemleri arasındaki savaş gün geçtikçe daha çok kızışmaya başladı. Yapılan bir araştırma en çok pay sahibi olan Android, Apple, Microsoft Phone arasındaki dev rekabeti gözler önüne serdi. Piyasa araştırma firması ComScore'un Mayıs ayı raporuna göre ABD'de Windows Phone ve Android kullanıcılarının oranında herhangi bir değişiklik olmadığını yansıttı.

        SADECE İOS BÜYÜME KAYDETTİ

        Mart, Nisan ve Mayıs aylarını temel alan rapora göre ABD'deki akıllı telefon sahibi kişi sayısı, Şubat'a göre yüzde 4 artarak 169 milyona ulaştı. Bununla birlikte işletim sistemleri arasında sadece iOS büyüme kaydetmeyi başardı; Android ve Windows Phone'un pazar payları hemen hemen aynı seviyede kaldı.

        iOS cihazlarının tek üreticisi konumundaki Apple, cihazların yüzde 41.9'unu üreterek akıllı ceplerde birinci sıradaki yerini korudu. Samsung ise yüzde 27.8 ile ikinci sırada yer alırken, onu LG, Motorola ve HTC takip etti.

        Android, yüzde 52.1'lik pazar payıyla en çok kullanılan akıllı telefon platformu olmaya devam etse de Mayıs ayında pazar payında herhangi bir artış kaydetmedi. iOS ise ABD'deki pazar payını yüzde 0.6 artırarak yüzde 41.9'a yükseltti. Windows Phone, yüzde 3.4 ile aynı seviyede seyrederken BlackBerry ve zaten "ölmüş" olan Symbian, düşüşe devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ