Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone 6 ve iPhone Air'in fiyatı ve çıkış bilgisi sızdırıldı, Çinli kaynaklarca ortaya çıkarılan bir broşür her iki iPhone modelinin fiyat ve çıkış tarihini gösteriyor - Teknoloji Haberleri

        iPhone 6 ve iPhone Air modellerine ilişkin yeni bilgiler bu defa Çinli kaynaklardan geliyor. Bir süredir her iki iPhone modeline ait donanım bileşenleri hakkında bilgiler gelirken, geçtiğimiz günlerde telefonların temmuz sonu ve ağustos ayı içerisinde seri üretime geçeceği iddia edildi. Yaşanan son gelişme ise iPhone 6 ve iPhone Air’in fiyat ve çıkış bilgisini bizlere aktarıyor.

        19 EYLÜL'DE TANITILACAK

        Çinli kaynaklardan tarafından internete servis edilen bir broşürde iPhone 6 ve iPhone Air’in 19 Eylül’de tanıtılacağı yer alıyor. Aynı broşürde ayrıca iPhone 6’nın 5,288 yuan (850 dolar), 5.5-inç ekranlı iPhone Air’in ise 6288 yuandan (1000 dolar) satışa sunulacağı yazılmış.

        Elde edilen broşürün sahte olduğu ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir. Gerçek olsa bile iPhone telefonların fiyatı ülkelere göre farklılık gösterecektir. Vergi sistemimiz dolayısıyla Türkiye yine en pahalı iPhone’un satıldığı ülkelerin başında gelecektir.

        iPhone 6’da 4.7-inç büyüklüğünde 1704 x 960 piksel ekran, 2.0 GHz çift çekirdekli Apple A8 yonga, 1.810 mAh pil,safir kristal cam, 13MP arka kamera ve iOS 8 işletim sistemi; iPhone Air modelinde ise 5.5-inç büyüklüğünde ekran, 2.0 GHz çift çekirdekli Apple A8 yonga, 2.500mAh kapasiteli pil, safir kristal cam, 13MP arka kamera ve iOS 8 işletim sisteminin yer alması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ