Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Nokia X'ten sonra Nokia Asha ve Nokia Series 40 telefonları da yolun sonuna geldi, Nokia X'ten sonra bu kez de Nokia Asha ve Nokia Series 40 model telefonların ölüm fermanı imzalandı - Teknoloji Haberleri

        Microsoft yöneticisi, eski Nokia CEO'su Stephen Elop, firma çalışanlarına gönderdiği bir epostada Smart Devices ve Mobile Phones iş bölümlerinin "tüm telefon çalışmalarından sorumlu tek bir iş bölümü olarak birleştirileceğini" söyledi. Bu bölümün başına Microsoft ve Nokia birleşmesi sonucunda Microsoft'a geçen Jo Harlow gelecek.

        Harlow ise çalışanlara gönderdiği bir başka e-postada sadece Nokia X'i desteklemeyi durdurmakla kalmayacaklarını, Asha ve Series 40 telefonlarının da ömrünün sonuna geldiğini söyledi. Harlow'un sözleriyle cihazlar "bakım moduna alınacak" ve değişiklik "hemen etkili olacak". Bunlar elbette mevcut telefonların artık çalışmayacağı anlamına gelmiyor; ancak desteğin azaltılması ve kaldırılması bugünden itibaren gerçekleşecek. Bununla birlikte Microsoft, mevcut müşterilerini önümüzdeki 18 ay boyunca destekleyeceğini söylüyor.

        Nokia'nın ucuz telefonlarının sonunun gelmesiyle Microsoft, daha da ucuz Windows Phone'ları piyasaya sürmesi için baskıya maruz kalacak. Piyasadaki en ucuz Windows Phone'lu telefonlar 100 dolardan başlıyor (yurtdışı fiyatı) ve bunun yarı fiyatına Android'li cepler bulmak mümkün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ