Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple’ın teknoloji dünyasında artan rekabetin etkisiyle üç yıl içinde tüm gücünü kaybedeceği iddia edildi. - Teknoloji Haberleri

        Apple’ın teknoloji dünyasında artan rekabetin etkisiyle üç yıl içinde tüm gücünü kaybedeceği iddia edildi.

        Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple için “3 yıla kadar işi biter” iddiası ortaya atıldı. CNBC kanalında konuşan finansal danışmanlık şirketi Noster Capital’in İdari Direktörü Pedro de Noronha, Apple’ın iyi gelen ikinci çeyrek rakamlarına ve başarılı borsa performansına rağmen, şirketin uzun vadede başarısız olacağını öngördü. Noronha, “Benim bir şirketin beş-10 yıl içinde nerede olacağını bilmem gerekiyor. Apple’a bakın, şu anda herkesin hayran olduğu bir şirket. Ama üç yıl sonra nerede olacaklarını bilmiyorum” dedi.

        Analist, “Şu anda çok rekabetçi bir atmosfer var. Şirket iki-üç yıla kadar tamamen işe yaramaz hale gelebilir. Birçok teknoloji şirketinin bu kaderi yaşadığını gördük” diye devam etti. Apple, ikinci çeyrekte net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 7,75 milyar dolar olarak açıkladı. Şirketin ikinci çeyrek geliri 37,4 milyar dolar oldu. Apple’ın üçüncü çeyrekte gelirinin 37 milyar dolar ile 40 milyar dolar arasında gelmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ