Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil İsrailli yazılım şirketi NSO, Blackberry, Google ve Apple vb... işletim sistemi olan dünya üzerindeki tüm akıllı telefonların kontrollerini ele geçirebildiklerini iddia ediyor - Teknoloji Haberleri

        Son günlerde teknoloji dünyasında bir şirket adından oldukça söz ettiriyor. Amerikalı özel bir şirkete satılan NSO'nun bu kadar gündemde olmasının nedeni ise iddialı açıklamaları! NSO, Blackberry, Google ve Apple vb... işletim sistemi olan dünya üzerindeki tüm akıllı telefonların kontrollerini ele geçirebildiklerini iddia ediyor. Meksika Hükümeti ile de işbirliği yapan İsrailli NSO, ABD haber alma teşkilatı CIA'nın da takibi altında. Wall Street Journall'ın haberine göre, şirketin çalışmasını gören biri şirketin kullandığı teknolojinin gizli bir şekilde BlackBerry telefonun kontrolünü ele geçirebildiğini söylüyor. Şirketin mühendisleri LinkedIn profillerinden Google ve Apple'ın işletim sistemlerinde de uzman olduklarını iddia ediyor. NSO, akıllı telefon güvenliği alanında faaliyet gösteren bir çok şirket içerisinde faklı bir alanda hizmet veriyor.

        'HİÇBİR İZ BIRAKMIYORUZ'

        NSO gibi şirketler ile ilgili tartışmalı nokta bu şirketlerin güvenlik güçlerine veya casuslara yardım etmek için tüketicilerin kullandığı yazılımların güvenlik açıklarını kullanmaları. Bu şirketlerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu güvenlik açıklarını kapatacak yamaların çıkmaması gerekiyor. Bu izleme şirketleri, şifreli iletişimi kullanan suçluları takip etmek için yetkililere yardım ettiklerini söyleyerek kendilerini savunuyor. NSO ortak kurucusu Omri Lavie askeri alanda haberler yayınlayan Defense News'e yaptığı açıklamada, "Biz, tam bir hayaletiz. Hedefe ulaşmak için oldukça saydam davranıyoruz. Hiçbir iz bırakmıyoruz." dedi. Lavie'nin kendi internet sayfasında yer alan slaytta şirket "siber savaşta bir lider" olarak lanse ediliyor. Devamında şu ifadelere yer veriliyor: "Hizmetlerimiz en yaygın kullanılan telefonların işletim sistemlerini kapsıyor. Hükümet, güvenlik güçleri ve istihbarat servisleri için özel izleme çözümleri sunuyoruz. NSO teknolojisi, izi bulunamayan komutlar ile hedef cihaz içerisindeki verileri tamamen elde ediyor, gizlice bu cihazı takip ediyor ve uzaktan erişim imkanı sunuyor." NSO'dan bir kişi, "Bu, bir çeşit ulusal güvenlik şirketi gibi." dedi. Aynı kişi mobil telefonun trafiğini izlemek için valiz büyüklüğünde cihazlar kullandığını da sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ