Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil John McAfee, Las Vegas'ta bilgisayar korsanlığı üzerine düzenlenen konferansta akıllı telefonlar için üretilen uygulamaların tüketicileri gözetlediği konusunda bir uyarı yaptı - Teknoloji Haberleri

        Dünyaca ünlü antivirüs yazılımı McAfee'nin kurucusu, akıllı telefonlar hakkıdna şok bir açıklamada bulundu. John McAfee, Las Vegas'ta bilgisayar korsanlığı üzerine düzenlenen konferansta akıllı telefonlar için üretilen uygulamaların tüketicileri gözetlediği konusunda bir uyarı yaparak şaşırttı. Konferansta gizlilik ve güvenlik konularında konuşan McAfee, uygulamaların kullanıcı anlaşmalarını dikkatlice okumayan tüketicilerin akıllı telefonlar tarafından gözetlendiğini söyledi. McAfee, "Gizlilik konusundaki en nitelikli aygıtlar akıllı telefonlar," dedi ve ekledi, "Ben bütün akıllı telefonlarımı atıyorum."

        Büyük şirketlerle ilgili şikayetlerin toplanacağı brownlist.com adlı bir internet sitesi kurduğunu da belirten McAfee, ayrıca Android işletim sistemli telefonlar için uygulama izinlerini takip eden bir başka uygulama geliştirdiğini de belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ