Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Zuckerberg'den ilginç meydan okuma! Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Amyotrofik lateral skleroz hastalığıyla savaşmak amacıyla başlatılan bir kampanya kapsamında buz gibi bir kova suyu başından aşağıya döktü - Teknoloji Haberleri

        Zuckerberg'den ilginç meydan okuma! Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Amyotrofik lateral skleroz hastalığıyla savaşmak amacıyla başlatılan bir kampanya kapsamında buz gibi bir kova suyu başından aşağıya döktü. Kampanya'ya destek olduğunu gösteren Zuckerberg, kural gereği kampanyaya katılmaları amacıyla aralarında Bill Gates'in de bulunduğu 3 kişiye daha meydan okudu. Meydan okunan kişilerin kendilerine meydan okuyan kişi gibi buz gibi bir kova suyu başlarından aşağı dökmeleri bekleniyor. Bunu yapmak istemeyenlerin ise kampanyaya bağışta bulunması gerekiyor. Mark Zuckerberg'e New Jersey valisi Chris Christie, meydan okunmuştu. Bunun ardından meydan okumayı kabuul eden Zuckerberg aynı zamanda kampanyaya bağışta da bulundu.

        ALS NASIL BİR HASTALIK?

        Amyotrofik lateral skleroz (ALS), merkezi sinir sistemi, omurilik ve beyin sapındaki nöronların azalması sonucunda meydana geliyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerde kasta zayıflık ve yutma zorluğu gibi semptomlar görülüyor. Uzmanlara göre ALS’ye yakalanan hastalar, ortalama 3 ila 5 yıl yaşayabiliyor. Hastalık, zihinsel fonksiyonlara zarar vermiyor. İngiliz fizikçi ve bilim adamı Stephen Hawking, bu hastalığa yakalanan en ünlü kişilerden biri.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ