Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Türkiye'den Twitter'a uyarı, Ankara'ya gelen Twitter yoneticilerine: 'Sabrımız tükeniyor' uyarısı - Teknoloji Haberleri

        DENİZ ÇİÇEK/HT GAZETE

        Twitter ile Türkiye, 3. kez bir araya gelirken, ünlü sosyal paylaşım sitesine bu sefer sert tonda bir uyarıda bulunuldu. Nisandan beri yapılan görüşmelere rağmen somut bir gelişme yaşanmaması nedeniyle Twitter’a, “3’üncü seferdir görüşüyoruz. Ofis açılması konusunda hiçbir adım atılmadı. Sabrımız tükeniyor” mesajı verildi.

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ile sosyal paylaşım sitesi Twitter, İstanbul’da bir kez daha bir araya geldi. Görüşmeye Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kamu Politikaları Direktörü Sinead McSweeney katıldı. Bir süre yargı kararıyla kapatılan sitenin, Anayasa Mahkemesi kararı ile yeniden erişime açılmasının ardından taraflar, 3 görüşmeyi yaptı. Ankara’da 25 Nisan’da yapılan ilk görüşmenin ardından taraflar, mayıs ayında İrlanda’da ikinci kez bir araya geldi. BTK Başkanı Acarer başkanlığında bir heyet, Twitter ile dün İstanbul’da 1.5 saat süren bir görüşme daha yaptı. Türk tarafı, daha önceki görüşmelerde gündeme getirilen başta Türkiye’de kurulacak ofis olmak üzere bazı taleplerin karşılanması için bugüne değin Twitter’ın hiçbir adım atmadığını vurguladı. Görüşmelerden sonuç alınamadığına işaret edilerek, “Motivasyonumuzu kaybediyoruz. Sabrımız tükeniyor” mesajı verildi.

        TÜRKÇE DESTEK HATTI 1 AYA GERÇEKLEŞİR

        Türk yetkililer, sitenin samimiyetinin ancak ofis sorununun çözülmesi ile ortaya çıkacağını belirtti. Türk tarafının mesajlarını, önceki görüşmelere göre daha sert tonda verdiği öğrenildi. Twitter yetkilileri, Türkiye’de ofis açma konusundaki kararın, daha üst düzeyde alınması gerektiğini belirtti. Görüşmede, sitenin Türkçe destek hattı açması konusu da gündeme geldi. Twitter yetkilileri, bu konuda 1 ay içinde bir gelişme yaşanabileceğini söyledi. Twitter üst düzey yöneticilerinin, gelecek haftaki ‘Uluslararası İnternet Yönetişim Forumu’ için İstanbul’a gelecekleri ve görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

        ŞİKAYET HATTI AÇILIRSA MAHKEMEYE GİDİLMEZ

        Türk tarafı görüşmede, Twitter’dan Türkiye’de Ar-Ge faaliyetinde bulunulmasını da istedi. Yetkililer, Twitter aleyhine çok sayıda mahkeme kararı olduğuna dikkat çekerek, “Bu kararlar sitenin kapatılmasına yol açıyor. Türkçe şikâyet sayfası ya da destek hattı, bu sorunun kesin çözüme kavuşturur. O sistem iyi çalışırsa kullanıcıların mahkemeye gitmesine gerek kalmaz. Bizim taleplerimizden biri de budur” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ