Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, yeni uygulaması Hyperlapse'i tanıttı. - Teknoloji Haberleri

        Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, yeni uygulaması Hyperlapse'i tanıttı. Hyperlapse, kullanıcılara anında hızlandırılmış video çekme ve paylaşma şansı sunacak.

        Yayınına fotoğraf paylaşım ağı olarak başlayan Instagram, geçtiğimiz yıl eklediği video seçeneğinin ardından yeni bir uygulamaya daha kavuştu. Hyperlapse adı verilen ve ilk olarak sadece iOS cihazlar için sunulan uygulama, kullanıcılara hızlandırılmış video çekme ve anında paylaşma imkanı sunuyor. Hyperlapse, yayınlandığı gün içinde App Store'da en çok indirilen üçüncü uygulama olmayı başardı. Instagram'da çektiğiniz fotoğraf ve videolara filtre ekleyip paylaşmanız sadece birkaç dakika sürerken, Hyperlapse bir paylaşım için yaklaşık altı dakika gerektiriyor. Uygulama, saniyede maksimum 12 kare hızında çekim olanağı sunuyor.

        Instagram'ın blog sayfasından yapılan açıklamada, görüntüleri sabitleme teknolojisi bulunduğu belirtilen Hyperlapse, kullanıcılara sinematik görünümlü videolar çekme imkanı verecek.

        iOS cihazlara indirildiği anda kayıt yapmak gerekmeden çekime hazır hale gelen Hyperlapse ile yatay veya dikey olarak video çekilebiliyor. Kullanıcıların YouTube veya Facebook'ta paylaşacakları videoları yatay olarak çekmesi öneriliyor. Instagram'da çerçevesi daraltılacak halde paylaşılacak videolar için ise dikey çekim seçeneği öne çıkıyor. Aktif kullanıcı sayısı 130 milyonu aşan Instagram'ın, yeni uygulamasıyla özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmesi bekleniyor. Android, iOS ve Windows Phone cihazlara uyumlu olan Instagram, Haziran 2013'te video özelliği eklemişti. Sosyal ağa her gün yaklaşık 8 milyon kullanıcı en az 50 milyon fotoğraf ekliyor.

        Şimdilik sadece iOS desteği olan Hyperlapse uygulaması App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

        Al Jazeera

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ