Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Meclis’te görüşülen torba yasaya eklenen madde ile internet trafik bilgilerini saklama yetkisi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na verildi - Teknoloji Haberleri

        Ahmet KIVANÇ / HT GAZETE

        Meclis’te görüşülen torba yasaya eklenen madde ile internet trafik bilgilerini saklama yetkisi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na verildi.

        Yetkilerinin bir kısmının Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) devri gündemde olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) internet trafik bilgilerini saklama yetkisi verildi. TİB, trafik bilgilerini en az 6 ay saklayacak ve ihtiyaç duyulduğunda doğrudan mahkemeye ulaştıracak. TİB Başkanı, milli güvenlik

        ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi konularında da doğrudan internet erişiminin yasaklanması kararı verebilecek. Başkanın kararı 24 saat içerisinde sulh ceza hâkiminin onayına sunulacak.

        TORBA YASAYA EKLENDİ

        TBMM Genel Kurulu’nda torba yasa tasarısı görüşmelerinde, şubat ayında kabul edilen 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi hakkında kanunda iki önergeyle değişiklik yapıldı. Şubat ayında kabul edilen düzenleme, sayıları 50’ye ulaşan internet servis sağlayıcısına trafik bilgilerini saklama yükümlülüğü getiriyordu. Bu saklama süresinin en az 6 ay olması, gerektiğinde 2 yıla kadar uzatılması öngörülüyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ