Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya The Guardian'a röportaj verdi - Teknoloji Haberleri

        TTNET, Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya liderliğinde yürüttüğü kalkınma alanındaki uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2013 yılında Birleşmiş Milletler kuruluşu Business Call to Action’a (BCtA) kabul edilen ilk Türk şirketi olma başarısını gösteren TTNET’in Herkes İçin İnternet projesi'yle ilgili Abdullah Orkun Kaya’nın Guardian’da bir röportajı yayınlandı.

        Röportajda, TTNET’in 2006 yılında kurulmasına karşın kısa sürede Türkiye’nin lider internet şirketi olduğuna dikkat çekilirken, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe dijital ürün ve servislerinin yanı sıra geliştirdiği iş modelleriyle de sektörde öncü rol oynadığına vurgu yapıldı. TTNET’in Herkes İçin İnternet projesiyle Türkiye’nin kalkınmada öncelikli bölgelerinde sunduğu uygun fiyatlı internet paketleri, ücretsiz online eğitim hizmeti ve internet okuryazarlığı eğitimleri ile sağladığı sosyal fayda üzerinde duruldu.

        Dünyanın saygın gazetelerinden The Guardian'ın, sürdürülebilirlik alanında dünyadaki örnek uygulamaları anlattığı Guardian Sustainable Business Review’da yayınlanan röportajda, Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişiminden, bu gelişimin sosyal ve ekonomik kalkınmaya etkisinden de bahsedildi.

        Mottosu “iyi toplum için iyi iş modeli” olan ve şirketleri iyi iş modelleri geliştirmek üzere göreve çağıran Business Call to Action, TTNET’in Herkes İçin İnternet projesini de, kriterlerini tam anlamıyla karşılayan örnek projelerden biri olarak değerlendirmiş ve TTNET bu proje ile BCtA ağına kabul edilen ilk Türk şirketi olmuştu. TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, projeyi 2013 yılında New York’ta düzenlenen uluslararası toplantıda, dünyanın önde gelen 82 şirketinin dâhil olduğu BCtA ağına tanıtmıştı. Bir iş modelinin BCtA tarafından örnek gösterilmesi için hem uygulandığı ülkeye ekonomik ve sosyal kalkınma faydası, hem de şirkete ticari bir fayda sağlaması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ