Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Ve iOS 8 çıktı, yeni iOS 8 kullanıcılara sunulmaya başlandı - Teknoloji Haberleri

        EREN SAKARYA/HABERTURK.COM/ÖZEL HABER

        Apple, akıllı cihazları için olan işletim sistemi yeni iOS 8, dün akşam 20:00'de kullanıcılara bölge bölge sunulmaya başladı. Peki yeni işletim sisteminden hangi telefon sahipleri yaralanabilecek?

        O TELEFON SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER

        Apple'dan bir yetkilinin Haberturk.com'a verdiği bilgiye göre, iOS 8 iPhone 4S ve sonrası telefonlara indirilebilecek. Bu iPhone 4 sahipleri için kötü haber zira Apple, bu telefon için güncelleme yapmayacak. Apple yetkilisi bu telefonların çalışmaya devam edeceği fakat bir süre sonra telefondaki uygulamaların yeni güncelleme istemesi nedeniyle çalışamayacağını ifade etti.

        iPHONE 4S'E NE OLACAK

        iPhone 4S için ise güncelleme mevcut. Fakat aynı Apple yetkilisi iPhone 4S'in iOS8 için yavaş kalacağını ve bu telefon sahiplerinin sorunlar yaşayabileceğini söyledi. 4S modelinin yaşayacağı sorun için Apple'ın çalışma yağtığını sözlerine ekledi. Fakat Apple'ın resmi sitesine göre yine de 4S sahipleri iOS 8'in her nimetinden (kablosuz olarak hızlı dosya paylaşma programı Airdrop gibi) yararlanamayacak. iPadlerde ise bir sorun yok. Piyasada olan iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Mini, iPad Mini 2 ve iPad Air güncellemeden yararlanabilecek.

        IOS 8 GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILACAK?

        iOS 8 güncellemesi nasıl olacak? Bunun için akıllı cihazınızı kablosuz Wi-Fi ağına ya da internet bağlantısı olan bir bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Güncelleme geldiğinde size onay sorusu soracak. Onayladığınızda ise güncelleme başlayacak. Fakat güncelleme öncesi cihazınızı yedeklemeniz gerekiyor. Apple, yedekleme için iCloud hesabınızla cihazınızı eşleştirmeniz gerektiği konusunda uyarıyor. Yedeklemeyi cihazınızı bilgisayarınıza bağlayıp iTunes ile eşleştirerek de yapabilirsiniz.

        Aygıtınızda güncellemeyi yüklemeye yetecek kadar boş alan bulunduğunu kontrol etmeniz gerekiyor. Yeterli boş alan yoksa güncelleme için iTunes'u kullanın veya aygıtınızdan bazı içerikleri silin.

        Ayarlar > Genel > Kullanım'a dokunup içeriğinizin ne kadar alan kullandığına bakın.

        Aygıtınızı kablosuz olarak güncellemek için şu yöntemi uygulayabilirsiniz:

        Aygıtınızı güncellemenin en kolay yolu kablosuz bağlantıyı kullanmak, diğer bir deyişle “havadan” güncellemektir. Bunun için:

        1- Aygıtınızı bir güç kaynağına bağlayın.

        2- Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye dokunun.

        3- Güncellemeyi indirmek için İndir ve Yükle'ye dokunun. Aygıtınız Wi-Fi ağa ve bir güç kaynağına bağlıyken güncellemeler otomatik olarak indirilebilir.

        4- İndirme işlemi tamamlandığında Yükle'ye dokunun veya güncellemeyi daha sonra yüklemek için Sonra'ya dokunun. Aygıtınızda parola etkinleştirildiyse, güncellemeyi yüklemeden önce parolayı girmeniz istenir.

        Bazı iOS güncellemeleri kablosuz olarak indirilemez. VPN veya proxy bağlantıları aygıtınızın iOS güncelleme sunucularına bağlanmasını önleyebilir.

        Aygıtınızı iTunes'u kullanarak güncellemek için ise şu yolları izleyebilirsiniz:

        1- Bilgisayarınızın İnternet bağlantısı için aygıtınızın Kişisel Erişim Noktası'nı kullanıyorsanız, aygıtınızı kablosuz olarak güncelleyin veya bilgisayarınızı başka bir ağa bağlayın.

        2- Bilgisayarınıza iTunes'un en son sürümünü yükleyin.

        3- Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.

        4- iTunes'da aygıtınızı seçin.

        5- Özet bölmesinde Güncellemeleri Denetle'yi tıklayın.

        6- İndir ve Güncelle'yi tıklayın.

        IOS 8 NABZINIZI KONTROL EDECEK

        IOS 8 ile gelen en büyük yenilik ise adeta sağlık ve spor asistanınız olacak Health Center. AppleWatch ve ve Nike'ın ürettiği akıllı bantlar ile ortak çalışacak bu uygulama ile yakılan kaloriler, kalp ritmi ve uyku düzeni takip edilebilecek. iCloud ve iDrive uygulamalarını geliştirilirken tüm formattaki dosyalar iCloud'a yüklenebilecek. Ayrıca iCloud'a yüklenmiş dosya üzerinde çalışılabilecek ve bu dosyalar istenilen yerde kullanılabilecek.

        ŞARJ SORUNUNA ÇÖZÜM

        Meajlaşma uygulamasına da büyük yenilikler geliyor. Artık mesajlara anında konum bilgisi, ses veya video dosyası yüklenebilecek. Aile içi paylaşım özelliği sayesinde diğer aile fertlerinin bilgilerine gerek kalmadan iTunes veya iStore'dan alınan uygulamalar ailenin 6 ferdiyle paylaşılabilecek. Ayrıca iCloud hesaplarına gönderilen fotoğraflar, uygulamalar veya videolar, aile bireyleri tarafından görüntülenebilecek. 'Time Lapse' özelliği ile çekilen fotoğraflarla fotoroman yapılabilecek. Ayrıca kullanılmayan uygulamaları otomatik kapatan iOS8, şarj sorununa da önemli bir çözüm getiriyor. Zira açık unutulan uygulamar, akıllı telefonların şarjını yiyen önemli bir etken.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ