Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji uydu nasıl ayarlanır, yeni uydu frekansları, televizyon uydu ayarı, adım adım uydu frekans ayarı - Teknoloji Haberleri

        Türksat 4A yayına başladı. Mevcut ve yeni televizyon ve radyo yayınları 17 Eylül gecesi sabaha karşı yeni Türksat 4A uydusuna aktarıldı.

        Türksat 4A ile birlikte birçok kanalın frekansının değişmesi sebebiyle yayınları izleyebilmek için çanak anten ayarı değiştirilmeden uydu alıcılarında ayarlama yapılması gerekiyor. Türksat Güncelleme sisteminin avantajı, TV frekans bilgilerini bilmenize ve her bir TV kanalına ait frekans bilgilerini uydu alıcınıza tek tek girmenize gerek olmamasıdır.

        İŞTE ADIM ADIM UYDU AYARI

        Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterlidir. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak ekleyebilmeniz için Türksat 4a kanal listesinin tamamını aşağıda belirttik.

        Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabilecek.

        Türksat 4A otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;

        Frekans : 11844 MHz

        Polarizasyon : Dikey – V – (Vertical)

        Sembol oranı (Symbol Rate) : 2222 Ksymb FEC: 3/4

        Frekans : 11747 MHz

        Polarizasyon : Yatay -H – (Horizontal)

        Sembol oranı (Symbol Rate) : 27500 Ksymb FEC: 5/6

        Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek. Turksat uydusu üzerinden bir bölümü HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ