Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bakan Elvan çağrı merkezine gelen bir çağrıya cevap verdi - Teknoloji Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme BakanıLütfiElvan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde Avea Assis TT Çağrı Merkezi açılışına katıldı. BakanElvan, masa başına geçip çağrı merkezine gelen bir çağrıya cevap vererek, merkezi arayan vatandaşa kim olduğunu tanıtmadan sorununun çözümüne yardımcı oldu.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, çağrı merkezlerine Bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Çağrı merkezlerinin daha da gelişmesi, güçlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

        Karaman'ın Ermenek ilçesindeki Avea Assis TT Çağrı Merkezi açılışına katılan Elvan, burada yaptığı konuşmada, turizme bacasız sanayi denildiğine işaret ederek, çağrı merkezlerinin de yeni bir bacasız sanayi alanı olarak istihdam sağladığını aktardı.

        Elvan, milyonlarca insanın çağrı merkezlerinde çalıştığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

        "Bildiğim kadarıyla dünyada 10 milyonun üzerinde çağrı merkezinde çalışan kişi var. Bu merkezlerde 375 milyar dolarlık bir işlem var. Çok küçük paralarla çok küçük yatırımlarla istihdam sağlıyorsunuz. Bu çağrı merkezinde vatandaşa hizmet sunuyorsunuz. Türkiye'de 70 ile 100 bin arasında değişen istihdam edilen eleman var çağrı merkezlerinde. Bu rakamı dünya ölçeğinde kıyasladığımızda çağrı merkezlerinde çalışanların sayısının oldukça az olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin daha katetmesi gereken çok mesafe var. Önümüzdeki dönemlerde bakanlık olarak biz de her türlü desteği vereceğiz. Çağrı merkezlerinin daha da gelişmesi güçlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Çağrı merkezlerinin en önemli sorunlarından bir tanesi, ağır iş kolu olarak kabul edilmesi. Herhangi bir yeraltı kömür işletmesi ile çağrı merkezlerinin konumu aynı. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bir çalışma başlattı. Çağrı merkezlerimizin bu sorununu çözeceğiz. Önemli bir sorun ve gerçekten maliyet açısından çağrı merkezlerine yük getiren önemli bir husustur. Bunun giderilmesi yönünde gereken çabayı inşallah sarf edeceğiz."

        Konuşmasın'da ilçeye çağrı merkezi açılması fikrinin nasıl geliştiğini de anlatan Elvan, şöyle devam etti:

        "Arkadaşlarıma 'Ermenek'te çağrı merkezi olur mu' dediğimde arkadaşlarımızın birçoğu tereddütle baktılar. Bu arkadaşlarımız Ermenek'i, eğitim düzeyinin yüksek olduğunu, bu alanda gerçekten yetenekli becerikli çalışkan hemşehrilerimizin olduğunu bilmiyorlardı. Çağrı merkezi çalışmaya başladı ve arkadaşlarımızdan bana gelen bilgide, son derece memnunlar. Ermenek çağrı merkezinden memnuniyet oranı oldukça yüksek. Bu çağrı merkezi Türkiye'nin dört bir yanından gelen telefonlara cevap veriyor. Bir anlamda buradaki gençlerimiz 81 ilimizin sorununu dinliyor. Tabi Avea ile ilgili sorunlar ve bu sorunları gidermeye çalışıyorlar."

        Elvan, daha sonra çağrı merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

        Elvan, masa başına geçip çağrı merkezine gelen bir çağrıya cevap vererek, merkezi arayan vatandaşa kim olduğunu tanıtmadan sorununun çözümüne yardımcı oldu.

        Çağrı Merkezinin açılışına Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüsayin Gürge, Avea CEO'su Erkan Akdemir, Assis TT CEO'su Ali Dülgeroğlu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        EN FAZLA KAMU KAYNAĞI, EĞİTİME

        Elvan, daha sonra ilçede hayırsever kardeşler Soner ve Şahin Uyar tarafından yaptırılan bir anaokulunun da açılışını yaptı.

        AK Parti'nin 12 yıldan beri en önem verdiği konuların başında eğitimin geldiğini anlatan Elvan, şöyle devam etti:

        "En fazla kamu kaynağını eğitim sektörüne aktarıyoruz. On binlerce okul açtık, halen açmaya devam ediyoruz. Bizlerin hedefi, gerçekten milli değerlerine bağlı, geçmişini unutmayan, geçmişiyle gurur duyan ve bu ülke için çalışacak, bu ülke için gecesini gündüzünü verecek gençler yetiştirerek güçlü bir Türkiye inşa etmek. Hepimizin gayreti bu ve bu çerçevede biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu tür bazı girişimcilerimiz tarafından destek sağlanarak okulların açılması ve bu okullarda hizmet verilmesi bizler için memnuniyet verecek bir hadisedir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ