Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Sosyal paylaşım sitesi Twitter, ABD Adalet Bakanlığı'na karşı dava açıyor! - Teknoloji Haberleri

        Sosyal paylaşım sitesi Twitter, ABD hükümeti tarafından kendilerinden istenilen ulusal güvenlikle ilgili bilgilerin, kamuoyu ile paylaşılmasının engellediği gerekçesi ile Adalet Bakanlığı'nı mahkemeye verdi.

        ABD hükümeti, bu yılın başında Twitter ve beş farklı teknoloji şirketi ile görüşerek, kendilerinden istenilen hükümet talepleri hakkında daha fazla bilgi paylaşımında bulunmalarını uygun görmüştü. Ancak Twitter, bu konuyu daha ileriye götürerek Adalet Bakanlığı hakkında 'ifade özgürlüğü' ihlali iddiasıyla bir dava başvurusunda bulundu.

        Twitter, özellikle eski NSA çalışanı Edward Snowden'ın internet kullancılarının email, telefon vb. özel bilgilerinin istihbarat tarafından kontrol edildiğinin deşifre edilmesinden sonra kullancılarının güvenini tekrar kazanmaya çalışıyor.

        Twitter, şikayetinde Adalet Bakanlığı'nı ifade özgürlüğünü ihlal etmekle suçluyor. ABD hükümetinin kendilerinden 'kısmı kapsamlı' gözetim raporu isteğinden şikayetçi olan Twitter yetkilileri, ulusal güvenlikle ilgili hükümetten gelen talep sayısını kamuoyuyla paylaşmak istediğini ifade etti. Twitter Başkan Yardımcısı Ben Lee, hükümetin gözetim programı hakkında okuyucularına bilgi paylaşımını ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdiklerini söyledi. Lee, "Bu tarz bilgileri hatalı vermektense, doğru ve özgür birşekilde vermeliyiz" dedi.

        Adalet Bakanlığı konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı. Hükümet yetkilileri, FBI ve Ulusal Güvenlik Birimi'nin (NSA) ülkeyi gerçek güvenlik tehditlerinden korumaya çalıştığını savundu. Yetkililer, NSA'nın gözetim programı ile ilgili çok sayıda bilgi paylaşımında bulunarak daha da şeffaf olduklarını dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ