Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim NASA yaşamın sırrınının peşinde! - Teknoloji Haberleri

        Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, (NASA) önümüzdeki 5 yıl boyunca evrende hayatın nasıl oluştuğunu ortaya çıkarabilmek amacıyla çalışmalar yapacak.

        Evrende hayatın nasıl oluştuğuna ışık tutabilmek için çalışmalar başlatmaya hazırlanan NASA, bu proje kapsamında 6 farklı enstitü ile ortaklık kuracak. NASA, uzun vadede Mars yüzeyinden alınan örnekleri inceleyecek ve bu sayede astroid'lerin gezegenler arası su ve organizma taşınmasınadaki rolünü mercek altına alacak. Dünyanın uzun tarihinin uzmanların cevabını aradığı soruların yanıt verebileceğine inanan NASA, araştırmalarını bu alanda da yoğunlaştırmayı planlıyor.

        Bu proje kapsamında bazı ABD üniversitelerinde çalışan bilim insanları çeşitli araştırmalar yapacak ve NASA’nın bu projesine katkıda bulunacak.

        Kaliforniya Üniversitesi’nde çalışan uzmanlar, proje kapsamında okyanuslar ve atmosfer üzerine araştırmalar yapacak. Colorado Üniversitesi’nin bilim insnaları ise, gezegenlerde bulunan kaya ve benzeri maddelerin suyla etkileşime geçmesinin sonuçlarını araştıracak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ