Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Otel açıldı, çıplak Türkler sıraya girdi - Turizm Haberleri

        Yurtiçinden satış yapılmadığı için nudist Türkler’e rezervasyon için yurtdışı tur şirketleri adres olarak gösterildi.

        Mayıs başında Datça’da hizmete girecek olan Türkiye’nin ilk çıplaklar oteli Adaburnu Gölmar Otel’in adı duyulur duyulmaz 30’a yakın Türk rezervasyon için sıraya girdi. Ancak otel Türkiye’den rezervasyon kabul etmediği için gelen talepler yurtdışı tur şirketlerine kaydırıldı. Otelin pazarlamasını üstlenen Performans Turizm’in sahibi Ahmet Koşar, Türkiye’den yüzlerce telefon aldığını belirterek, “Bizim yurtdışındaki şirketlerde yaptığımız anlaşma çerçevesinde Türkiye’den satış yapılmıyor. 30 kişiyi yurtdışındaki tur şirketlerine yönelttik” dedi. Yunan acentelerin Türkiye’nin Güney’indeki koylara nudistleri zaten getirdiklerini anlatan Koşar, Datça’nın bu konsept sayesinde ciddi bir geliri olacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Yunan turizm şirketleri mavi yolculuk adı altında Türkiye koylarına bu turistleri zaten getiriyorlardı. Biz dünden bugüne bu işe girmedik. Tam iki yıl çalışmasını yaptım, dört aydır da pazarlıyoruz. Yaklaşık iki bin geceleme şimdiden satıldı. Türkiye’ye kitle turizmi çerçevesinde gelenler 10 lira bırakıyorsa, bu turistler 100 lira harcayacak” dedi.

        TESSETTÜR OTELDEN FARKI YOK

        Koşar, algılamanın yanlış olduğunu otelin tamamında değil, havuz ve bazı

        mekanlarda çıplak dolaşılabileceğini dile getirdi. Burasının nudistlere hitap eden bir aile oteli olacağını da anlatan Koşar “Bu bir aile oteli olacak. Rezervasyon yaptıranlar arasında avukatlar, sanatçılar, doktorlar var. Nasıl tesettür oteller gibi konseptler oluyorsa bu da öyle bir konsept. Herkesin yaşam tarzına saygı duymak gerekiyor ve sadece Avrupa’da bu yaşam tarzını belirlemiş 10 milyon insan var. Bu sektörden Yunanistan, Hırvatistan para kazanıyorsa biz niye kazanmayalım” değerlendirmesinde bulundu.

        PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ

        Datça’daki Adaburnu Gölmar Oteli, açıldığı andan itibaren ‘meraklıları’ da başına toplayacak görünüyor. Tesisin pazarlamasını üstlenen Performans

        Turizmin sahibi Ahmet Koşar, bunun farkında olduklarını belirterek, “Özel bir

        güvenlik birimi de oluşturuyoruz. Kesinlikle şiddete başvurulmayacak.

        İnsanlar başlangıçta merak için gelecektirler ama zamanla alışacaklardır

        diye umuyorum” dedi. Türkiye’nin ilk nudist otelinde çalışacak yaklaşık 25

        personel de özel bir eğitime alınmış durumda.

        TEŞHİRCİLİK KANUNA GÖRE SUÇ

        Türkiye’deki Ceza Kanunu, teşhirciliği suç olarak kabul ediyor. Ancak Ahmet Koşar, kamusal alanlarda bunun geçerli olduğunu ifade ederek, “Bu 200 kişilik özel konsept otel. Ben belediyeden, Turizm Bakanlığı’ndan görüş alarak bu işe başladım. Daha önce Türkiye’de bazı otellerin plajlarında çıplak olarak denize giriliyordu.Hiçbir engelimiz yok” diye konuştu.

        YASA 'KIYILAR HERKESE AÇIK' DİYOR

        Yasa, ‘Kıyılar herkese açık’ diyor İlk çıplaklar oteli misafirlerinin denize sıfır olan Çakal Koyu’ndan denize çıplak girilebileceğini duyuruyor. Ancak 3261 sayılı Kıyı Kanunu’na göre, Türkiye sınırları içinde tüm kıyılar ‘kamuya açık’. Yani meraklıların deniz yolu ile kıyıya kadar gelmesine kimse engel olamayacak görünüyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ