Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Çok sakin: Seferihisar FOTO GALERİ - Turizm Haberleri

        Cittaslow üyeliğini açıklamasının ardından tüm gözler Seferihisar'a çevrildi. Kent, yediden yetmişe tüm Seferihisarlıların gayretiyle yöresel değerlerine sahip çıkıyor ve Türkiye'de alternatif bir şehirciliğin mümkün olabileceğine dair inanç tazeliyor.

        Huzuru nasıl tanımlarsınız? Yalnızlık ve sükunet olarak mı? Kalabalık bir aileyle yenen neşeli bir yemek mi çağrıştırır yoksa size huzuru? Ya da güneşin iliklerinize kadar işlediği bir günde kumsalda, gözlerinizi kapatıp içinize ılık esintinin taşıdığı iyot kokusunu çekmek mi... Peki sizin için huzurun başkenti neresi? Hayat mücadelesi içinde yoğrulurken farkında olmadan yıpranan, değişen bedenimizi ve benliğimizi tekrar 'eski ve özlediğimiz biz'e kavuşturan, kaçış noktamız olan... Minicik bir kasaba mı, yoksa bu kocaman şehrin içinde kendi yarattığımız mütevazı dünyamız mı?

        Şu aralar Türkiye'deki huzurun başkenti Seferihisar. Sorduğunuzu duyar gibiyim: Böylesine büyük bir ülkede, binlerce güzel yerleşim yeri varken nasıl oldu da İzmir'in güneybatısındaki antik ilçe bu iddialı sıfatı hak etti? Seferihisar 28 Kasım 2009 tarihinde Cittaslow Birliğine kabul edildi. Cittaslow (sakin kent), Slow Food hareketinden doğmuş bir kentler birliği. Birlik Ekim 1999'da İtalya'da kurulmuş. Cittaslow, İtalyancada 'şehir' anlamına gelen citta ve İngilizcede 'yavaş' anlamına gelen slow kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Anlamına bakarak sakın bu şehirlerde hayatın yavaşlatılmış olduğunu düşünmeyin. Evet, Cittaslow unvanlı şehir ve kasabalarda büyük şehirlere göre hayat biraz daha aheste akıyor ama buna karşılık daha fazla keyif alınarak, hakkı verilerek yaşanıyor. Bu yüzden de literatüre 'yavaş' değil de 'sakin kent' olarak girmesi yerinde oluyor.

        Food&Travel

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ