Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Beldenin girişine kapı - Turizm Haberleri

        ALİ ZENGİN/ TRABZON (AHT)

        Son dönemlerde yıldızı giderek yükselen yılda 500 bin yerli ve yabancı turistin geldiği Karadeniz'in en gözde mekanlarından Uzungöl beldesine otomobille giriş için artık para ödenecek. Kendilerine gönderilen ödeneğin yeterli olmadığını belirten Uzungöl Belediye Başkanı Aygün, önümüzdeki turizm sezonunda otobüslerden 20 TL, minibüslerden 10 TL, otomobillerden de 5 TL otopark ücreti alınacağını söyledi.

        Altyapı çalışmaları için maddi sıkıntı çektiklerini belirten Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, "Devletten her ay 40 bin lira ödenek gönderiliyor. Bunun 38 bini personel gideri, geri kalan 2 bin lirayla nasıl hizmet yapacağım. Bu beldeyi gezilebilir hale getirmek için alt yapısını geliştirmemiz lazım. Bunun için de para lazım. Aldığımız para yine yol, su, elektrik olarak yerli ve yabancı turistlere dönecek" dedi.

        Uzungöl'e özellikle turizm sezonunda her gün 20 bin kişi geldiğini belirten Başkan Aygün, "Sadece çöpün toplanması dünyanın parası. Beldemiz hem SİT hem de özel çevre koruma alanı. Herkes istediği gibi girip çıkamayacak. Burası Trabzon'un oturma odası, Türkiye'nin gözbebeği. Beldenin alt yapı çalışmalarını yapmak için ekonomik olarak güçlenmemiz gerek. Bu nedenle beldenin girişine yaptıracağımız kapıyla artık beldeye girişleri ücretli hale getireceğiz. Otobüslerden 20 TL, minibüslerden 10 TL ve otomobillerden 5 TL otopark ücreti alacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ