Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 2 yıl staj yapıp Kaya’da rotayı turizme kırdı - Turizm Haberleri

        Babası Burhanettin Kaya’nın genç yaşta grubun başına geçirdiği Burak Kaya, bugün Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Geçen yıl göreve geldiğinden itibaren daha çok inşaat işleri ile anılan grubun rotasını turizme çeviren Kaya, bu sektöre alışması için grubun ilk otelinin bulunduğu Antalya’da 2 yıl çalışmış.

        Burak Kaya, “Bu otellerde belli deneyim kazanınca babam devreden çıktı. Bende turizmin önemini görüp, rotayı buraya çevirdim” diyor. Turizmde adım adım büyüyerek 8 otele ulaşan Kaya Grubu İzmir’de geçen ay açtığı termal otelinden sonra Kartalkaya’daki mevcut tesise 25 milyon dolarlık bir otel daha yapacak. 10 otele çıkacak grubun flaş yatırımı ise Belek’teki 18 delikli golf sahasının içine 30 milyon dolara yapacağı bölgenin ilk butik oteli olacak. Holdingin dümenine geçen yıl geçen Burak Kaya’nın yaşı 33. Oğlunu holdingin başına geçiren 65 yaşındaki baba Burhanettin Bey’in bir köşeye çekildiği sanılmamalı. Zira baba Kaya, İzmir’de yeniden yaptığı termal otel projesinde açılışa kadar geçen 6 aylık süre içerisinde bir an bile şantiyeden ayrılmamış.

        İŞLETME OKUDU

        Babasının çalışma hayatına ilk adımını attığında önce inşaat işleri yaptığını, daha sonra da yap - sat işleriyle devam ettiğini anlatan Burak Kaya, “Babam bir zaman sonra devlet işlerine girdi. Turgut Özal döneminde arazi tahsisleri gündeme gelince de Antalya Side’de bir tahsis aldı. Bu tarihten itibaren grubun bir kolu turizm haline geldi” diye konuşuyor. Burak Kaya, holdinge nasıl entegre olduğunu ise şöyle anlatıyor: “İngiltere’de işletme okuduktan sonra 1999 yılında Türkiye’ye geldim. Çocukluktan bu yana babamla zaten inşaatlara giderdim. Ailemin işinin başına geçecektim. Hiçbir zaman kalkıp da başka bir sektörde bir şeyler yapayım diye düşünmedim. Önce staj olarak başladığım görevlerde 2.5 yıl boyunca Antalya’da kaldım. Daha sonra buradaki otelin sorumluluğunu bana verdiler. Ondan sonra bölge müdürü olarak koordinasyon görevinde bulundum. Daha sonra turizm grubundan sorumlu oldum. Geçen yıl da yönetim kurulu başkanı oldum.” Kaya’nın yanı sıra küçük kardeş Doruk Kaya da, holdingde finans ve idari işlerden sorumlu üye olarak görev yapıyor.

        Belek’teki golf sahasının ortasına butik otel dikecek

        30 milyon dolara mal olan Kaya İzmir’le 8’inci otele ulaştıklarını anlatan Burak Kaya, “Bundan sonra 2 tane daha otelimiz açılacak” diyor. Kaya şöyle devam ediyor:”İlk otelimizi Antalya’da yapmaya başladık. Oteli Belek’te 18 delikli golf sahasının ortasında yapıyoruz. Üst sınıf butik otel tarzında 200 odalı olacak. 2011 yılının Kasım ayı sonunda bitireceğiz. Özellikle Belek’te 600-700 odalı çok güzel tesisler yapılıyor. Oda sayısı çok olduğu için ben kaliteli hizmet veriyorum demek çok iddialı olur. Biz oda sayısını aşağıya çekip, daha pahalı oda satacağız.” HER ODASINA ŞÖMİNE Burak Kaya, bu yatırımın ardından Bolu Kartalkaya’da aldıkları bir tahsis üzerine yeni bir kayak otel yapımına başlayacaklarını söylüyor. Kaya’nın verdiği bilgilere göre 25 milyon dolar maliyetle yapılacak 130 odalı kayak butik oteli, her odasında şömine ve jakuzisi olan üst sınıf bir tesis olarak hizmet verecek.

        Turizm tarafı halka açılma hazırlığı içinde

        Kaya Holding ana çatı olmak üzere turizmde farklı şirketlerinin bulunduğunu söyleyen Burak Kaya, “Ancak bu yıl turizm grubu şirketlerinin hepsini Kaya Turistik Tesisleri adı altında birleştireceğiz. Büyümek için halka açılmanın iyi bir yol olduğunu düşünüyoruz. Şu anda belli değerlemeler yaptırıyoruz. Halka açılmaya hazır hale getirme çalışmaları içindeyiz. Ancak şu anda net bir takvimimiz yok” diye konuşuyor.

        Baba Kaya, işlerin başında bizzat duruyor

        Babası Burhanettin Kaya’nın bizzat işlerin başında durduğunu anlatan Kaya, “İnşaat anlamında bilgisine her zaman başvuruyoruz. Yeni projelerde özellikle istihdam sayısına bakıyor. Kendisini çok riske atmadığını görünce projeye hemen ‘girin’ diyor. İzmir’de bilfiil işin başında durdu. 6 ay gibi bir zamanda içini komple yıktık, yeniden yaptık. Babam olmasaydı bu kadar erken bitiremezdik” diye konuşuyor.

        Ünsal Ereke- Gazete Habertürk- HT Ekonomi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ