Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Abant Gölü çevresine araba alınmayacak! - Turizm Haberleri

        Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Abant Gölü'nün çevresinde yapımı devam eden yolun tamamlanmasından sonra Abant Tabiat Parkına araç sokmayacaklarını, parka ulaşımın çekçek, bisiklet, at ve faytonla sağlanacağını bildirdi.

        Vali Özçimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abant Gölü çevresinde yapımı devam eden yolun en kısa zamanda tamamlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

        Yol çalışmalarının Kurban Bayramı'na kadar tamamlamasının planlandığını ifade eden Özçimen, ''Kurban Bayramı'nda Abant'ı ziyaret edenler, göl etrafında tur atabilecekler. Ama daha yapılacak çok iş var'' dedi.

        Vali Özçimen, şunları kaydetti:

        ''Orada bir sürü çalışma var. Abant'ı sadece Abant Gölü'nün etrafı olarak düşünmeyin. Girişten itibaren bir sürü hizmet var. Abant Gölü'nün etrafındaki yol çalışmasına aslında yıl sonuna kadar süre verdik. Fakat hava şartları müsaade etmedi. İyi olsun, biraz daha geç olsun, bir defa olsun. Çünkü milletin parasını harcıyoruz. Hava müsaade ettiği müddetçe işler devam edecek. Belki de gelecek yılın mayıs ayını bile bulabilir. Herhalde önümüzdeki sezona hazır olur. Yapımı devam eden yol tamamlandığında Abant Tabiat Parkına araç sokmayacağız. Çekçeklerle, bisikletlerle, atlarla ve faytonlarla ulaşımı sağlayacağız.''

        Bolu Belediyesi tarafından Hükümet Meydanı'nda yapılması düşünülen parkla ilgili düşüncelerini de anlatan Özçimen, Bolu halkının bu duruma iyi ya da kötü tepkisini göstermesi gerektiğini söyledi.

        Özçimen bu konuda polemiğe girmek istemediğini de ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ