Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ve kayak sezonu açıldı! - Turizm Haberleri

        Son birkaç yıldır neredeyse yılbaşına kadar yağmayan kar bu yıl kasım ayının bitmesiyle Avrupa’yı etkisi altına aldı. Yaz tatilinin ardından gelen iki bayram boyunca yoğun talepten nefes bile alamayan tur operatörleri ise karın geç yağmasıyla yıllardır son dakikaya kalan kayak tatilcileri için yeni turlar oluşturma telaşına düştü. Bazı operatörler ocak ayı ortasında başlayan kayak sezonunu aralık ayı sonuna kadar çektiler. Yılbaşını içine alan turlar içerisinde özellikle komşu Bulgaristan’ın popüler kayak merkezi Bansko’ya olan turlar dikkat çekiyor. Sömestre tatilini içine alan ikinci dönemde ise fiyatlar yeni yeni belli olurken Avusturya’nın Zell Am See turundan İtalyan Montecimone ve Amerika’nın en popüler kayak merkezi Aspen’e kadar birçok seçenek mevcut hale gelecek. Bu turlar için şimdiden yer ayırmakta fayda var.

        HEM YAKIN HEM UCUZ

        Şirin ve tarihi tipik bir Bulgar kasabası olan Bansko’da yaklaşık 120 adet kültürel anıt, müze ve etnografya sergisi bulunuyor. 1835 yılına ait Kutsal Trinity Kilisesi 30 metrelik çan ve saat kulesi ile Bansko’nun en göz alıcı tarihi yapılarından biri olarak dikkat çekiyor. Bansko’yu çevreleyen Pirin Dağları ve onların çevrelediği alan da Pirin National Parkı olarak adlandırılıyor.

        Ulusal park Pirin, UNESCO’nun kutsal miras listesine alınmış ve koruma altında. Ulusal park kapsamında kayak yapmış yapılan Pirin Dağları bölgesi, 180’den fazla irili ufaklı gölle çevrelenmiş olan yemyeşil doğasıyla ilgi çekici bir bölge olarak trekking meraklılarının da gözdesi durumunda bulunuyor.

        Bansko Kayak Merkezi aralık-mayıs ayları arasında hizmet verirken, pistlere uygun açılarda ve konumlarda yerleştirilmiş 186 adet yapay kar makinesiyle karın yetersiz olduğu hava koşullarında bile keyifle kayak yapılabiliniyor. Bansko, Bulgaristan’ın diğer kayak merkezleri olan Borovets ve Pamporovo’ya nazaran daha iyi kayak olanağı, muhteşem doğası ve tarihi kasabasıyla tercih ediliyor. Bölgede hava koşullarına bağlı olarak, bazı pistlerde 18.30 ile 21.30 saatleri arasında gece kayağı yapma imkânı bulunuyor. Özellikle snowboard’dan hoşlananlar için de Funpark’ta muhteşem bir parkur bulunuyor.

        Ayrıca, çocukları ile Bansko Kayak Merkezi’ni tercih eden aileler için 4-7 yaş arası çocuklara özel Ski Oyun ve Kayak Öğrenme Parkı mevcut. Burada 3 adet çocuk lifti gözetmenler tarafından hizmet veriyor. Ders almak isteyenler münferit olarak veya grup eğitimi olarak çocuklarına kayak öğretmeni tutabiliyorlar.

        İTALYA VE BULGARİSTAN KONTENJANLARI ARTTI

        Jollytur Yurtdışı Turizm Departman Müdürü Tolga Tekin, bu yıl Avrupa’ya erken gelen kar yağışının şimdiden özellikle sömestre dönemi ve sonrası için düzenlenen kayak turlarına ilgiyi artırdığını belirtiyor. Son birkaç yıldır neredeyse yılbaşına kadar yağmayan karın hep son dakika ve belirli düzeyde talep doğurduğuna dikkat çeken Tekin, “Bu yıl erken yağan kar sayesinde kayak tutkunları şimdiden rezervasyonlarını yaptırmaya başladılar. Biz de Jollytur olarak bu doğrultuda bilhassa İtalya ve Bulgaristan’a düzenlediğimiz kayak turlarındaki kontenjanlarımızı şimdiden gelen talep doğrultusunda artırdık” diye konuşuyor. Tekin şöyle devam ediyor: “Kayak severler açısından Avrupa’daki iki bölgenin çok ciddi avantajları bulunuyor. Bulgaristan Bansko’ya kayak yapmaya giden misafirlerimiz hem uçak hem de İstanbul’dan kalkan özel otobüslerimiz ve hatta kendi arabalarıyla kayak yapmaya bu bölgeye gidebiliyorlar.”

        VIP TURİZM’DEN KAYAKÇILARA ÖZEL PROGRAMLAR

        VIP Turizm şirketi komşu Bulgaristan’dan Amerika’nın en popüler kayak merkezi Aspen’e kadar kayak turizminin vazgeçilmez ve klasik ülkeleri İsviçre ve Avusturya’dan Akdeniz’in gözde kayak merkezi olan İtalya’ya heyecan dolu kayak programları hazırladı. Şirket, bu sezonun en iyi merkezlerini kapsayan tur programları “VIP Skiline Turları” olarak kar sporu ve adrenalin tutkunlarının beğenisine sundu.

        ÜNSAL EREKE- GAZETE HABERTURK- HT TATİL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ