Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm "Koylar turizme açılsın" tartışması - Turizm Haberleri

        Marmaris'te Güney Ege'de, yeşil ve mavinin kucaklaştığı eşsiz güzellikteki koyların turizme açılması konusu tartışılmaya başlandı.

        Turizimciler Marmaris'in belli bölgelerinin turizme açılması gerektiğini vurgularlarken, özellikle Datça Yarımadası'na doğru koyların çevreyi koruyarak turizm amaçlı kullanıma açılmasını talep ediyorlar.

        Marmarisli turizimciler rekabet ettikleri destinasyonlar arasından öne çıkabilmek için kitle turizminden çok butik olan yani yaşam stili boyutunu öne çıkartan ürünlere ihtiyaç duyduklarını söylediler.

        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Getob Başkanı İlhan Açıkgöz şunları söyledi: ''Şehir ile resort kavramları birleşmiş durumda. Bunun hem artıları hem de eksileri var. Otelinizin sokağından çıktığınız anda şehrin içindesiniz. Eksi yanımız ise her halde dünyada çok az yerde olan işyeri sayısındaki fazlalık. Binlerce taklit ürün satan mağaza var. Yatak sayısının 3-4 katına sahip restoran sandalye arzı. Marmaris'in en büyük sorunlarından bir diğeri ise 3-4 kardeşin 3-4 küçük otel sahibi olması. Bunlar birleştirilip doğru ürünler meydana getirilmeli. Çünkü rekabetçi piyasada ürün yenilemesine gidilmesi gerekiyor. Mevcut ürünlerin bazılarının yenilenmeye bazılarını ise tamamen değiştirilmeye ihtiyacı var.'' Açıkgöz, her şeye rağmen otelciler olarak 2011 turizm sezonuna umutla baktıklarını kaydetti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ