Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Prens Adaları Sundey Times'ta - Turizm Haberleri

        İngiliz Sunday Times gazetesinin muhabiri Martin Hemming “İstanbul’un sevgili, küçük sırrı” başlığıyla Prens Adaları’yla iligili bir yazı kaleme aldı. İstanbul’un eskisi gibi otostopçuların uğrak noktası olmadığını vurgulayan Hemming “İstanbul artık popüler bir geleceğe doğru yol alan Avrupa başkenti” ifadesini kullandı.

        BERBERE ÖVGÜLER

        Sakin birkaç gün geçirmek için Prens Adaları’na gittiğini anlatan Hemming, “Kiliselerle minareleri yan yana gördüğüm 80 dakikalık bir yolculuktan sonra Heybeliada’ya vardım. Orada ya yürüyor ya da fayton kiralıyorsunuz, araç yok” diyerek 1875’te yapılan Karamanyan’ın birinci katında kaldığını yazdı.

        Hemming, “İşaret diliyle anlaştık ve rekor sürede tıraş oldum” sözleriyle adanın berberi Ertay’ı övdü. Adada midye dolması ve patlıcan salatası servis eden lokantalardan sözedilen yazıda Büyükada’ya da yer verildi.

        Aya Yorgi’ye çıkarken eşekle tırmanmak yerine yürümeyi tercih ettiğini belirten Hemming’e göre köfte ve salatası mükemmel olan Yücetepe Kır Gazinosu St George’un da yorucu bir günden sonra tercih edeceği bir mekan olabilirdi!

        ‘BU HALİNİ ÇOK BEĞENDİM’

        Büyükada’daki, Prens Adaları Müzesi’ni de “görülmeye değer” bulan İngiliz gazeteci burada bisiklet turu yapmanın keyfini çıkardığının altını çizdi. Hemming yazısını, “At pislikleriyle ilgili halledilmesi gereken bazı sorunlar var ama ben Prens Adaları’nın bu halini çok beğendim. Teşekkür ederim” sözleriyle bitirdi.

        GAZETE HABERTURK- HT İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ