Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Geleceğin otel odasında sanal seks olacak! - Turizm Haberleri

        Travelodge geleceğin otel odalarının nasıl olacağını açıklayan bir çalışma yaptı. Araştırmaya göre geleceğin otel odalarında müşterilerin en çok yapacakları üç şey sanal seks, kontakt lens aracılığıyla e-posta okuma ve uykuda öğrenme olacak. Bunun yanında 2030 yılında oteller müşterilerinden 'oda siparişi' alabilecekler.

        Travelodge Pearson'un altı ay süren çalışması, gelecekte bir otel odasında müşteriye iyi bir konaklama yaşatabilmenin eğlence, öğrenme ve sağlık hizmetlerindeki başarıya endeksli olduğunu gösteriyor.

        MÜŞTERİYE ÖZEL RÜYA MENÜSÜ

        Rapora göre 2030 yılında insanların rüyaları İnception filmindeki gibi yönlendirilebilir bir hal alacak. Görsel, işitsel, kokusal ve dokunsal tecrübeler yataklar veya yatak çarşafları kullanılarak kişiye özel üretilecek. Bu yöntemlerle rüyalar gerçekmiş hissi yaratacak. Rapora göre 2030 yılında rüyaları başa almak hatta baştan görmek mümkün olacak. Otel müşterileri uyumadan önce menüden film seçer gibi rüya seçebilecekler. Ayrıca rüya esnasında insanların sevdikleriyle bağlantı kurmaları ve bu tecrübeyi onlarla paylaşmaları da mümkün olacak. Rüya yönetimi sistemi ayrıca insanlara eğitim fırsatı da sunacak. Böylece uyku sırasında yeni bilgiler, diller öğrenmek mümkün olacak.

        2030 yılında kullanılacak elektronik alıcılı kumaşlar sayesinde otelciler müşterilerinin cilt yapısı, stres ve rahatlık durumları, nabız, kan basıncı ve kalp sinyallerinin kalitesi konusunda bilgi sahibi olup buna göre hizmet sunabilecekler. Pearson'un araştırmasına göre bundan yaklaşık yirmi yıl sonra kullanılacak olan aktif kontakt lensler sayesinde uyku esnasında televizyon izlemek ya da e-postaları kontrol etmek mümkün olabilecek. Sanal yöntemlerle seks yapmak da otel müşterilerinin aradığı hizmetlerden biri olacak.

        OTELCİLER KONUKLARINI GERÇEKTEN KENDİ EVİNDE HİSSETTİRECEK

        Araştırmada ortaya çıkan çarpıcı sonuçlardan biri de artırılmış gerçeklik kavramı. Otel odaları özel görsel yüzeylerle kaplanacak ve dilenirse konuğun kendi evindeki odasına benzetilebilecek. Böylece evde olma hissi de otelcilerin sattığı ürünlerden biri haline gelecek.

        Gelecekte kumaş yüzeyler dokunma yoluyla oluşan koku, renk ve doku değişikliğine uğrayabilecekler. Böylece otel odalarındaki koltuk, yatak, perde benzeri ürünler konuğun dokunuşuyla ona en uygun yapıya bürünebilecekler.

        Fütürolojist Ian Pearson araştırmayla ilgili yaptığı açıklamada "2030 yılında oteller müşterilerinden oda siparişi alabilecekler. İş nedeniyle seyahat eden yalnız müşteriler otel odalarını artırılmış ve sanal gerçeklik yöntemleriyle kendi yatak odalarına çevirebilecekler. Aynı zamanda dünyanın herhangi bir yerindeki biriyle bu tecrübeyi paylaşabilecekler. Mükemmel konaklama adına otel müşterileri en sevdikleri görünümü, sesleri ve kokuları otel odalarına taşıyabilecekler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ