Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Otelde dev yatırım! - Turizm Haberleri

        Jones Lang LaSalle Hotels tarafından yayınlanan Otel Yatırımı Geleceğe Bakış Raporuna göre (Hotel Investment Outlook Report), 2012'de EMEA bölgesindeki otel yatırımlarının sabit kalacağı ve 2011'deki 10,9 milyar dolarlık hacme benzer şekilde 11 milyar dolar seviyesine ulaşacağı, portföy satışı yerine tek varlık satışı işlemlerinin piyasaya hakim olmayı sürdüreceği tahmin ediliyor.

        Hacizli varlık satışları dikkate alındığında, bankaların rolünün 2012'de önem kazanması beklenirken, 42 otelden oluşan Marriott İngiltere portföyü, Birmingham'daki Hyatt Oteli ve Belfry Hotel & Golf Resort halihazırda satışa sunulan ve 2012'de satışı gerçekleşmesi beklenen oteller arasında yer alıyor.

        Pazardaki en büyük engelin finansman açığı olmaya devam edeceğine dikkatin çekildiği raporda, 2012'deki borçlanma oranının yüzde 50-60 arasında kalmaya devam edeceği, bunun da düşük sermaye gerektiren yatırımların daha çok talep görmesini beraberinde getireceğine işaret ediliyor.

        Jones Lang LaSalle Hotels Kuzey Avrupa Üst Yöneticisi (CEO) Jon Hubbard, 2012 yılında da birincil ve ikincil varlıklar arasındaki fiyat farkının artmaya devam edeceği, gözde varlık olarak adlandırdıkları sınıfın daralacağını belirtti.

        Bu doğrultuda gözde varlıklarla ilgili pazarda yüksek net değere sahip bireylerin ve kraliyet fonlarının önemli şehirlerde seçkin oteller alacağının gözleneceğini vurgulayan Hubbard, söz konusu yatırımların düşük getiri ve yüksek satış fiyatlarına karşın uzun dönemli yatırımlar olarak değerlendirildiği, özellikle Ortadoğu ile Asyalı yatırımcıların ilgisini çektiğini kaydetti.

        Jones Lang LaSalle Hotels Avrupa Kıtası Üst Yöneticisi Christoph Harle de Fransa ve Almanya'daki işlemlerde 2011'e göre bir artış beklendiğini, Paris'in Londra'ya benzer şekilde her sektörde olduğu gibi yatırım aktiviteleri için gözde yerler arasındaki yerini koruyacağını vurguladı.

        Harle, Almanya'daki yatırımcıların az risk içeren birincil şehirlere odaklanması, ancak yüksek getiri fırsatları sunan ikincil şehirlerdeki fırsatları değerlendirmelerinin de beklendiğini belirterek, ekonomik durum dikkate alındığında yüksek arz sebebiyle yatırımcıların alımlarda her geçen gün daha seçici hale gelmelerinin öngörüldüğünü ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ