Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Selanik Başkonsolosu'ndan çarpıcı açıklama - Turizm Haberleri

        İflastaki Yunan işadamları satışa çıkardıkları otel ve fabrikalarına müşteri için her gün Selanik’teki Türk Konsolosluğu’nun kapısını çalıyor. Selanik’teki Türkiye Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, 12 oteli içeren listeyi TOBB, TÜSİAD ve MÜSİAD’a ilettiklerini söyledi

        Sıkıntılı günler geçiren Yunanistan’daki Türkiye’nin başkonsolosluk ile ticari ataşelik binaları, işletmelerini Türklere satmak ya da ortak bulmak isteyen Yunanlı iş sahiplerinin akınına uğruyor. Neredeyse her gün farklı iş kollarından tesisini satmak isteyen ve Türk ortak arayan Yunalıların kapılarını çaldıklarını ifade eden Selanik’in Türkiye Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, “Yunan iş sahipleri önce bize gelip bilgilendirme yapıyorlar, daha sonra biz de gidip tesislerini geziyoruz. Sorup soruşturuyoruz, araştırmamızı yapıyoruz ve yatırımın değerine göre belli bir eleme yapıyoruz. Daha sonra tespitlerimizi de yatırımcılara ulaştırıyoruz. Her gün fabrika-tesis gezmek de bizim işimizin bir parçası” dedi.

        ‘BELİRSİZLİK EN BÜYÜK ENDİŞE’

        Biltekin’in son olarak hazırladığı ve satış halindeki 12 oteli içeren liste önce Dışişleri Bakanlığı’na buradan da Türkiye’de TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD gibi birçok sivil toplum kuruluşuna gönderildi. Ancak Tuğrul Biltekin, şu anda Türk yatırımcıların fırsatlar karşısında biraz çekingen davrandıklarını belirterek, “Türklerin şu anda belirsizlikten kaynaklı olarak yatırım korkusu ve çekincesi var. AB görüşmeleri çerçevesinde ne olacağı belli değil. Özellikle vergiler konusunda ne olacağını bilmek gerekiyor. Zamanla bu konular ve yatırım ortamı netleşecektir” ifadesini kullandı. Türk iş adamlarını Yunanistan’daki fırsatlardan haberdar edip onlara para kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Tuğrul Biltekin, bununla birlikte geçirilen bu zor dönemde Yunanlıların yanında olmayı hedeflediklerini ifade etti. Biltekin “Bizim yaptığımız iş Türk işadamlarına para kazandırmak. Bunu bir kazan-kazan formülü olarak görüp, kültürel yakınlığımızı kullanarak herkesin kazanacağı bir ortam yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

        "TÜRKLERİN EN BÜYÜK SORUNU YATIRIM ORTAMI"

        Türklerle yatırım yapmak isteyen Yunanlı iş sahiplerinin günden güne arttığını, aldıkları talep sayısının 60’a ulaştığını ifade eden Türkiye’nin Selanik Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, “Ancak Yunanlı iş sahiplerinin ilgisine rağmen Türk yatırımcıların ilgisizliği devam ediyor” diye konuştu. Tüzün, bu durumun siyasi istikrar ile ilgili olduğunu dile getirdi.

        GAZETE HABERTÜRK/ ÜNSAL EREKE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ