Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Antalya pahalı geldi, yerli turist Ege’ye kaydı - Turizm Haberleri

        Bu yıl seyahat acenteleri tarafından erkene alınarak aralık ayında başlatılan erken rezervasyon kampanyası biterken, yaklaşık 500 bin kişi fiyat bakımından yaz dönemine göre neredeyse yarı yarıya avantaj sağlayan kampanyadan faydalandı. 2011 yılına göre tatil fiyatlarını yüzde 20’ye varan oranda artıran Antalya’daki otellere rağbet etmeyen yerli tatilcilerin tercihi daha ucuz durumda bulunan Ayvalık- Fethiye bandındaki Ege Bölgesi otelleri oldu.

        ANTALYA YÜZDE 5’İ AŞAMADI

        Tatilcilerin yer tercihlerini değerlendiren ETS Turizm İç Turlar Müdürü Suat Özbek, turizmin başkenti olarak bilinen Antalya’daki otellerde bu yıl 2011’in yaz dönemine göre yüzde 20’yi bulan fiyat artışları nedeniyle buraya yönelik rezervasyon yüzde 5 ile sınırlı kaldığını söyledi. Fiyatların pahalı olması nedeniyle Antalya’nın bu yıl fazla tercih edilmediğini anlatan Özbek, “Buna rağmen Ege Bölgesi’ndeki fiyatlar oldukça uygundu. Bu da Ayvalık ve Fethiye bandını içeren Ege otellerindeki rezervasyonları yüzde 45’e ulaştırdı” dedi. Suat Özbek, yerli turistin fazla artmaması nedeniyle Avrupa ve Rusya pazarlarından beklenen turistin gelmemesi durumunda Antalya’daki turistik tesislerde boşluk olarak ciddi anlamında sıkıntılar olabileceğini düşündüklerini de söyledi. Suat Özbek, ETS Turizm olarak yerli turistin ilgisinin fazla olması nedeniyle geçen yıla göre yüzde 19’luk artış yakaladıklarını belirtti. Özbek bunun da toplam 180 bin kişilik yaz rezervasyonu anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

        ‘Ege’de sosyal yaşam daha cezbedici oldu

        Jolly Tur İç Turizm Müdürü Can Mergen de Ege Bölgesi otellerindeki artışın Antalya’nın üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “Bu yıl Türk tatilciler içerisinde Ege Bölgesi’ne yapılan erken rezervasyonun oranı yüzde 35 olarak gerçekleşti. Bu tercihte Antalya’daki otellerin konaklama fiyatlarında ortaya çıkan artışın yanı sıra Ege Bölgesi’ndeki sosyal yaşamın fazlalığı ortaya çıktı” diye konuştu. Türkiye’de erken rezervasyonla önemli ölçüde avantajlı tatile çıkan kesimin yanı sıra tatillerini önceden planlamayan bir kitle olduğuna dikkat çeken Mergen, Jolly Tur olarak yaz boyunca indirimlerini devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

        Ünsal Ereke / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ