Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Mersin-Tripoli feribot seferleri başlıyor - Turizm Haberleri

        Mersin Turizm Platforma Başkanı Numan olcar, kentteki turizmi geliştirme adına çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini, bunlardan birinin de Mersin (Taşucu) ile Lübnan (Tripoli) arasında feribot seferleri olduğunu söyledi.

        Turizm Platformu'nun seferlerin başlatılmasına yönelik görevini yaptığını ifade eden Olcar, ''Bundan sonra otelciler ve acenteler olarak seferlerin devam etmesi yönünde iki ülke arasında karşılıklı sektörel işbirliğini geliştirmek zorundayız'' dedi.

        Suriye ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle kentteki turizm sektörü ve ticarette olumsuzluklar yaşandığına işaret eden Olcar, şunları kaydetti:

        ''Bu anlamda başta bölge turizmini canlandırmak ve sektöre yeni bir ivme kazandırmak adına Mersin-Lübnan arasında seferlerin başlaması önem kazanmıştır. Bu hat aynı zamanda kaybolmuş Suriye pazarını da telafi etme fırsatı yaratmıştır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası projeye destek sağlamaktadır. Sektör temsilcilerimiz de projeye gerekli hassasiyeti göstermektedirler. Hatta Mersin Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği üyeleri ile Lübnan'daki sektör temsilcileriyle buluşmak ve onları kentimize davet etmek üzere düzenlenecek ilk seferle Beyrut'a bir gezi planlandı.''

        Mersin-Tripoli feribot seferlerinin 11 Haziran'da başlayacağını vurgulayan Olcar, ''Haftada iki kez gerçekleştirilmesi planlanan seferde kullanılacak gemi, yolcu taşımasının yanı sıra, otobüs, tır, binek araçların da Mersin-Lübnan arasında ulaşımını sağlayacak'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ