Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Viceroy - Alışveriş Haberleri

        ÜNSAL EREKE/HABERTÜRK

        Viceroy, Mandarin otel zincirinde olduğu gibi Türkiye pazarına 2014 yılında Bodrum’da açılacak otel projesiyle adım attı.

        Viceroy’un ABD’nin Beverly Hills ve Maima gibi lüks sahil bölgelerinin yanı sıra Maldivler, Karayipler ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde işlettiği oteller bulunuyor. Markanın müdavimleri arasında Uma Thurman, Sandra Bullock, Robin Williams, Robert de Niro, Brad Pitt, Beyonce, ve Bill Clinton da bulunuyor. İstanbul’un Bebek sırtlarında 68 dönümlük alan üzerine kurulu olan NEF Bebeköy projesi 160 yıl önce Fransız Yetimhanesi olarak kullanılıyordu. 2010 yılında Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 1942 yılından bu yana kullanılmayan 15 bina aslına uygun olarak restore edilerek, otel, rezidans, sanat ve kültür merkezi ve restoran gibi yapıların bulunduğu bir yaşam alanı haline geldi. Dünyaca ünlü lüks otel markalarının İstanbul ilgisi bitmiyor. Astaş Holding’in Kuruçeşme Arena’yı satın alıp burada kuracağı oteli işletmesi için lüks otel markası Mandarin Oriental ile anlaştığını duyurmasının hemen ardından İstanbul Boğazı dünyaca ünlü bir başka lüks otel markasının tercihi oldu. ABD merkezli otel markası Viceroy’un Avrupa’daki ilk otel yatırımını yapacağı Bodrum’un ardından ikinci oteli İstanbul Boğazı’ndaki NEF Bebeköy projesi içerisinde olacak.

        GELECEK YIL HİZMETE AÇILACAK

        İstanbul’un Boğaz manzaralı Bebek sırtlarında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkü olan eski Fransız Yetimhanesi’ni Bebeköy projesiyle yeniden hayata döndüren Timur Holding, burada 15 dönüm içerisinde kalan 58 odalı bina için Viceroy ile anlaşmaya vardı. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Viceroy ile ön anlaşma imzaladıklarını, resmi imzayı ise eylül ayında atacaklarını söyledi. Alınan bilgilere göre 10 + 10 yıllık olarak yapılacak anlaşmayla birlikte, şu anda restorasyonu tamamlanan binanın Viceroy tarafından iç dekorasyonunun yapılmasıyla 2013 yılında hizmete açılması planlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ