Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 90 ülke rekoruna İstiklal Marşı! - Turizm Haberleri

        ÜNSAL EREKE-HABERTÜRK

        UBM Aviation tarafından yayınlanan Official Airline Guide’ın raporuna göre, 1 Ekim 2012 itibarıyla tüm dünyada faaliyet gösteren havayolları arasında, aktif olarak 90 ülkeye uçan THY, dünyadaki tüm havayolları içinde en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi unvanını elde etti.

        THY bu yeni unvan nedeniyle birkaç ülkede çekilen yeni reklam filmi hazırladı. Film Türkiye’deki televizyon kanallarında aynı anda dün gece yayına girdi. Şirket olarak yeni bir dönemin başında oldukları belirtilen şirket açıklamasında “Bayrağımızı dünyanın dört bir yanına gururla taşıyan Türk Hava Yolları bu başarısını, başarının asıl sahibine, Türk milletine hediye ediyor. Çekimleri 2 aydır dünyanın birçok ülkesinde devam eden reklam film ile bu başarı taçlandırıldı. Milli Marşı’mızın dünyanın çeşitli noktalarında yaşayan lokal sanatçılar tarafından icra edilmesini konu edinen filmin seslendirmesi ise ünlü tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz tarafından yapıldı” denildi.

        ÇEKİMLER İÇİN 130 BİN KM YOL YAPTILAR

        Yeni reklam filmi için 130 bin km yol kat edildi. Farklı ülkelere ulaşım için 95 saat havada kalındı. Film, Türkiye, Moğolistan, Hindistan, Tayland, Brezilya, Fas’ın da aralarında bulunduğu bir çok ülkede çekildi. Gidilen ülkelerde uzun metrajlı bir film yapılacak kadar çok çekim yapıldı. Çekimlerde yaklaşık 40 kişilik müzisyen grubu rol aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ