Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yeryüzü cenneti Maldivler yüzde 50 indirimli - Turizm Haberleri

        Ünsal Ereke / Habertürk

        Türk Hava Yolları’nın (THY) 24 Kasım’dan itibaren direkt olarak uçacağı 1200 adasıyla dünyanın en güzel tatil yerlerinin başında gelen Maldivler için tur operatörlerinin tatil fiyatları da yarı yarıya düştü.

        THY uçuşlarının başlamasıyla adalara daha ucuza seyahat mümkün hale gelirken, 9 saatlik direkt yolculuk sayesinde gün kaybı olmadan tatile başlanabiliniyor. THY uçuşlarından önce farklı havayollarının İstanbul kalkışlı Maldivler uçuşları farklı noktalardan aktarmalı olarak yaklaşık 14 ile 19 saatte ve yaklaşık 3 katı fiyata yapılıyordu.

        Uçak fiyatları 3’te 1’e düştü

        THY’nin 24 Kasım sonrası İstanbul kalkışlı Maldivler uçağının vergiler dahil kişi başı fiyatı 1.382 lirayı buluyor. THY dışından İstanbul’dan Maldivler’in merkez noktası Male Havaalanına uçan 3 farklı havayolu şirketi bulunuyor. Bunlardan birincisi olan Emirates Havayolları Kasım sonrasında İstanbul’dan Maldivlere Dubai aktarmalı olarak 14 saatte gidiş-dönüş 2.479 liraya uçuyor. Qatar Havayolları’nın Doha aktarmalı toplam 16 saatte gittiği Male fiyatı ise 2.371 lirayı buluyor. Etihad Havayolları’nın 19 saatlik Abu Dabi aktarmalı Mali yolculuğu ise 3.169 liraya mal oluyor.

        CENNETTE TATİL REHBERİ

        5 yıldızlı en ucuz paket tur fiyatları

        Havayolu Gece Fiyat

        Qatar 6 gece 5.060 lira

        Emirates 7 gece 4.347 lira

        THY 6 gece 3.000 - 3.619 lira

        Örnek Maldivler turu programı:

        1. Gün

        Türk Havayolları’nın TK 730 sefer sayılı uçuşu ile saat 20:25’de Maldivler’e hareket ediliyor.

        2. Gün

        Yaklaşık 9 saat sürecek yolculuğun ardından, yerel saat ile 07:10’da Maldivler’e varılıyor. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasından sonra konaklanacak adaya, otel tercihine göre sürat motoru ya da küçük uçakla transfer yapılıyor. Odalara girişten sonra gün deniz, güneş ve su sporlarından yararlanılması için serbest.

        3. Gün

        Kahvaltı sonrası gün deniz, güneş ve su sporlarından yararlanmak üzere serbest. Dilenirse, otel tarafından ekstra olarak düzenlenecek gece balıkçılığı gezisine katılmak mümkün. Gezide, gün batımından hemen önce teknelerle denize açılarak özel hazırlanan oltalarla balık tutma zevkini yaşanabiliniyor.

        4. Gün

        Kahvaltı sonrası gün yine deniz, güneş ve su sporlarından yararlanmak üzere serbest. Dileyenler otel tarafından sabah erken ekstra olarak düzenlenecek olan Yunusları İzle turuna katılabiliyor. Her sabah 05:30 ile 07:30 arasında düzenlenen gezide, sürüler halinde yüzen yunusların harika görüntülerini izlenebiliniyor.

        5. Gün

        Kahvaltı sonrası gün deniz, güneş ve su sporlarından yararlanmak üzere serbest. Dilenirse otel tarafından ekstra olarak düzenlenecek Mercan Resiflerini Keşif Gezisine katılmak mümkün. Maldiv Adalarının en önemli özelliklerinden biride, mercan kayalıklarının yarattığı olağanüstü sualtı güzellikleridir. Resifleri keşfetmek için sabah 09.30 – 12.00 arasındaki bu geziye katılınması öneriliniyor.

        6. Gün

        Kahvaltı sonrası gün deniz, güneş ve su sporlarından yararlanılması için serbest zaman.

        7. Gün

        Sabah kahvaltısının ardından havalimanına transfer yapılıyor. Bilet ve bagaj işlemlerimizin ardından 09:00’da Türk Havayolları’nın TK 731 sayılı uçağı ile İstanbul’a hareket ediliyor. Yerel saat ile 14:30’da Atatürk Havalimanı’na varılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ