Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa "Düşen uçakta Türk yolcular da vardı"

        Dışişleri Bakanlığı kaynakları düşen uçakta bir Türkün olduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düşen uçak ile ilgili açıklama yaptı.

        Bakan Çavuşoğlu, Fransa'da düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin sorulara, "Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlenmeden önceki soyadı Çelik olan Muradiye adında bir soydaşımızın olduğunu tespit ettik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyoruz" şeklinde cevapladı.

        Çavuşoğlu uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak da bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

        Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa'de düşen Germanwings Havayolları'na ait 4U 9525 sefer sayılı uçakta Türk yolcuların da olduğunu söyledi.

        Germanwings uçağındaki yolculardan 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldığı ileri sürüldü.

        İlk alınan bilgilere göre uçakta iki Türk vatandaşı bulunuyordu.

        Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre İspanya Kralı 6. Felipe Fransa'da bulunduğu resmi ziyaret sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı açıklamada düşen uçakta, Alman, İspanyol ve Türk yolcularının olduğunu açıkladı.

        Katalan Haber kanalı '24 Saat', Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. Kanal, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu belirtti.

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande GermanWings uçağındaki kazayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

        "Kazanın nedenini belirlemek için elimizdeki bütün imkanları kullanacağız. Kaza çok zorlu bir bölgede meydana geldi, o bölgeye erişmek çok güç. Bir kaç saat içerisinde haber vermek mümkün olmayacak. Ancak bütün kaynaklarımız oraya yönlendirildi. Olabildiğince çabuk bir biçimde müdahalede bulunulacak.

        Bu trajik olayla ilgili Alman ve İspanyol bakanlarla da görüşüyoruz. Kısa bir süre önce Şansölye Merkel'le de görüştüm, kendisi şok içerisindeydi. Bu trajik olayın analizini gerçekleştireceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ