Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Türkiye'de Sabiha Gökçen'e iniyor!

        Germanwings Havayolları'na ait 4U 9525 sefer sayılı uçak Fransa'da düştü. 144 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan Airbus 320 tipi uçaktan kurtulan olmadığı açıklandı.

        Kazanın ardından gözler Lufthansa ve Germanwings Havayolları arasındaki ilişki ve Türkiye'deki faaliyetlerine döndü.

        Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings Almanya, Köln ve Bonn merkezli düşük-fiyatlı düzenli tarifeler düzenleyen bir havayolu şirketi. Şirket Avrupa'da 66 uçuş noktasına seferler düzenliyor.

        DÜŞEN UÇAK 24 YAŞINDA

        Ana üssü Köln Bonn Havalimanı olan şirket 1997 yılında kuruldu ve günümüzdeki ismini 2002 yılında aldı. Düşen Airbus A320 tipi uçağın ise 24 yaşında olduğu açıklandı.

        Söz konusu uçağın her gün Almanya'dan İspanya'ya düzenli seferler gerçekleştirdiği de iddialar arasında.

        KAZANIN SIRRI SON 7 DAKİKADA

        Radardan alınan bilgilere göre uçağın hız ve yükseklik grafiği incelendiğinde 09.33 sularında birden irtifa kaybettiği ve düşüşe geçtiği 7 dakika içinde ise çakıldığı anlaşılıyor. Doğan Haber Ajansı'nda yer alan bilgiye göre uçağın 11 bin 500 metreden 2 bin metreye ani düşüş yapması üzerine pilotun acil durum çağrısı yaptığı öne sürüldü.

        SABİHA GÖKÇEN'E İNİYOR

        Germanwings Havayolları Türkiye'de de aktif. Havayolu, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'ya uçuşlar yapıyor.

        Lufthansa sosyal medya hesabından kazayla ilgili yapılan Lufthansa CEO'su imzalı ilk açıklamada, "4U 9525 sefer sayılı uçuşa tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Kalbimiz, yolcu ve mürettebatımızın aile ve arkadaşlarıyla. Daha fazla bilgi verebilmek için mümkün olan her şeyi yapacağız" denildi.

        Germanwings CEO'su Wagner ise, kazaya neyin sebep olduğunu bulmak için mümkün olan her çabayı göstereceklerini belirtti.

        Havayolu kazada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

        Germanwings resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Olayla ilgili medyada çıkan haberleri gördük. Ancak şu anda iddiaları doğrulayabilecek durumda değiliz. Net bilgilere ulaştığımız anda medyayı bilgilendireceğiz." ifadelerine yer verildi.

        FRANSIZ HAVACILIK YETKİLİLERİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA!

        Fransız havacılık yetkililerinden yapılan açıklamada düşen Germanwings uçağı 'acil durum' sinyali vermedi. Ancak uçağın hızla alçalması ve kule ile bağlantısının kesilmesi üzerine kuledeki g-hava kontrolörlerinin durumu 'acil durum' olarak değerlendirdiği belirtildi.

        ŞİRKET YETKİLİLERİ: "İSİMLERİ AÇIKLAYAMIYORUZ"

        Şirket yetkililerinin düzenlediği basın toplantısında, "Uçağın düşme nedenini bir an önce bulmaya çalışacağız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yolcular arasında iki bebek vardı. Uçağın son kontrolleri Lufthansa tarafından dün yapıldı. Uçağın kaptanı 10 yıllık tecrübesi olan bir kaptandı. Airbus uçağıyla 6 bin saatlik tecrübesi olan bir pilottu. Uçak 1991'den beri kullanılıyordu" dedi.

        Winkelmann, "Acil durum sinyaliyle ilgili yeni bir bilgi veremiyoruz. Bir sinyal verildiğini doğrulamıyoruz. Şuanda spekülasyonlara bakmamamız gerekiyor. Uçaktaki yolcuların listesi önümüzde. Ancak gizlilik sebebiyle açıklamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz" dedi.

        İŞTE O AÇIKLAMA

        LUFTHANSA BASIN SÖZCÜSÜ: YOLCULAR İÇİN BEKLEYENLER ARASINDA TÜRK AİLESİNİN OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM

        Lufthansa Basın Sözcüsü Florian Grenzdörfer, düşen uçaktaki yolcuların milliyetine ilişkin açıklamanın yarın sabah yapılabileceğini söyledi.

        Grenzdörfer, Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'nda basın mensuplarına uçak kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

        İçlerinde Fransızlar'ın da bulunduğu bir çok yolcu yakınının Düsseldorf'ta yolcular için beklediğini belirten Grenzdörfer, "Şu an onlarla özel bir odada ilgileniyoruz, psikolojik destek veriyoruz. Bilmek istedikleri her şeyi kendilerine sağlamaya çalışıyoruz. Burada istedikleri kadar kalabilirler. Onlara ihtiyacı olan her desteği veriyoruz" diye konuştu.

        Bekleyen yolcu yakını sayısına ilişkin net bir bilgi veremeyeceğini vurgulayan Grenzdörfer, yolcu yakınlarına profesyonel bir ekiple destek olduklarını ve son gelişmeleri kendilerine ilettiklerini ifade etti.

        Uçak kazasıyla ilgili bazı mürettebatın uçmak istemediği iddiasını doğrulayan Grenzdörfer, "Uçmak için elverişsiz olduğunu belirten mürettebatımız oldu. Bu sebepten dolayı bugün Düsseldorf'tan 7 uçuşumuzu iptal ettik" ifadesini kullandı.

        Grenzdörfer, yolcular için bekleyenler arasında Türkler'in olup olmadığını bilmediğini belirterek, "Yolcu listesinin yarın açıklanacağını düşünüyorum. Şu an tüm bilgileri topluyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

        Grenzdörfer, ayrıca Avrupa genelinde planlanan yaklaşık 400-500 uçuştan 30'unun iptal edildiğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ