Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bağ-Kur prim borcu olana iyi haber - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu konuşmasında turizm sektörü ve Bağ-Kur prim borcu olanlarla ilgili müjdeli haberler verdi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

        'Enflasyon verileri son 20 ayın en düşüğüne geldi. 2023 yoluna kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyoruz. Şimdi bir başbakanlık ofisini de İzmir'de en kısa sürede açıyoruz inşallah. Bu yolla İzmir'e verdiğimiz önemle hükümet hizmetlerini ülke geneline yaymayı hedefliyoruz. Bundan böyle ayda bir kaç günümü İzmir'de geçireceğim. Biz her bir şehrimizle özel roller özel görevler yapıyoruz kalkınma için. YHT ile Osmanlı'nın başkenti İstanbul ile Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara İzmir ile birleşmiş olacak. izmir bütün egenin akdenizin en büyük limanlarından ticaret alanlarından biri haline gelecek.

        İnşallah yapacağımız düzenleme ile yüzde 25 peşinat zorunluluğu var. İlk evi alan konut taliplisi için bu yüzde 25 peşinat vesilesi ile yaptığı tasarrufun yüzde 15'ini de biz devlet desteği olarak kendisine vereceğiz. 2 Hafta önce bu salondan çeyiz müjdesini vermiştik. Şimdi hem evlenmek, hem de Ev'lenmek konut sahibi olmak için de yüzde 15 desteği vereceğiz. Yine bu çerçevede imar yasası noktasında düşüncelerimizi de paylaştık, yanlış anlaşılma olmaması için istişarelerde bulunduk. Üzerinde çalıştığımız imar yasasında herhangi bir şekilde vatandaşlarımızın sahip olduğu arazi arsa evin değer kazanmasından ötürü vergi gelmesi söz konusu değildir. Vergi de söz konusu değildir. Belediyelerimizin yaptığı genel düzenlemelerde de hiç bir vergi söz konusu olmayacaktır. Sadece herhangi bir vatandaş bireysel bir imar değişimi talebinde bulunursa o imar talebinin getirdiği ek değer kamunun yaptığı imar düzenlemesiyle ilgili olduğu için onunla ilgili düzenleme geleecek. Yüksek kazancın yan arsada olmamasından doğuracağı adaletsizlik olmaması için gereken çalışmalar yapılıyor. Bireysel taleplere yönelik yaptığımız bir düzenlemedir.

        25 SEKTÖREL DÖNÜŞÜM PROGRAMINI TAMAMLADIK

        İkinci önemli faaliyetimiz Çarşamba günü son üçüncü paketi 8 ana maddeden oluşan paketi açıkladık ve 25 maddelik programı açıklamış olduk. 1350 eylemden oluşan belkide cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sektörel dönüşüm paketini devreye sokmuş oluyoruz. Her ile havaalanı projelerimizle hızlı tren ile devrim mahiyetinde adımlar attık. Şimdi niteliksel dönüşüm ile ekonomide yeni bir çağ atlamak. Şimdi 8-10 aylık seçim hükümeti gibi davranmadık altını çizdiğimiz her hususu hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bakanlarımız bütün bölgelerimizi ziyaret ederek buun bölge bazında Ege, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz bölgeleri ve şehirler bazında yapacağız. Son 6 ay içinde 50 vilayetimizi ziyaret ettim. Şehiden bölgeye, bölgeden ülkeye ekonomiyi birbiriyle entegre bir kalkınma stratejisi olarak bundan sonra 2023 hedefleri doğrultusunda yönetmeye devam edeceğiz.

        Biz Misak'ı Milli'yi Misak'ı İktisadi'ye çeviriyor, bunun altını dolduruyoruz. Bunu milli birlik ve beraberlikle çözüm süreci ile milletin her yerine hizmet götürüyoruz. Misakı milli nutukları atmak kolay. Misakı millinin iktisadi perspektifi Türkiye'yi bir daha IMF'ye el açmayacak şekilde tahkim etmektir. Yeni bir anayasayla yepyeni bir siyasi ve iktisadi gelecek görüyoruz.

        KOSGEB'in düzenlediği tören son adım. Kobiler, Türkiye'de ekonomideki bağı kurar. Toplam KDV'nin yüzde 55'i kobiler tarafından sağlanıyor. Markalaşma ve kurumsallaşma desteği vereceğiz. Bunun için işletmelerimize 150 bin TL destek vereceğiz. Kobilerimizin tek tek güçlü olmaları çok zor. Bunun için çok geniş bir perspektifte kobilerimize destek sağlayacağız. Yine ARGE alanlarında KOSGEB desteğini yüzde 50 arttıracağız. Kadın ve engellilere ek yüzde 10 sağlıyorduk bunu yüzde 20'ye çıkartıyor, şehit ve gazi yakınlarına da bunu sağlıyoruz.

        HÜKÜMETTEN TURİZM DESTEĞİ

        Türkiye bizim dönemimizde turizmde olağanüstü bir dönem yaşadı. En kısa zamanda 50 milyona ulaşacağımız bir noktaya geldik. Bu yıl ciddi sıkıntıların olacağı konuşuluyor. Rusya başta olmak üzere oradan gelen turizm misafirlerimizin ekonomik sıkıntıdan kaynaklanan sorunları var, İran'dan da gelenlerde sorun olacağı öngörülüyor. Erken rezervasyonlarda bir düşüş iptallerle ilgili bazı gelişmeler olduğunu alınca geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptık ve sektörü iki alanda destekleme kararı aldık. Önümüzdeki iki ay içinde bu ülkelerden gelen her yolcu uçağına ek yakıt desteği vereceğiz. Her uçak için 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Şimdiden uçuş iptalleri, rezervasyon iptallerinin önüne geçeceğiz. Herhangi bir iptali engellemeye çalışacağız.

        Tur operatörlerine hazine destekli kredi desteği sağlayacağız. Tur operatörlerine ciddi kredi imkanı sağlayacağız. Dün kararlaştırdığımız bir müjde de

        BAĞ-KUR'LUYA SAĞLIK MÜJDESİ

        Bağ-Kur'lu vatandaşlara iletmek istiyorum. Bağ-kurlunun prim borcu 1 milyon 31 bini borçlarını yeniden yapılandırdı. Prim borçları birikmiş kardeşlerimiz. 2 aylık prim borcu olunca sağlıktan yararlanmıyor. Bunların da sağlık hizmetlerinden yararlanması bizim için vazife idi. Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olan esnaf ve çiftçilerimizin borcunu donduruyoruz ve sağlık hizmetleri garanti altına alınıyor. Borçlarını yapılandıramamış olanların prim borcu ve hizmetler de donduruluyor bu da dondurulduğu için sağlık yardımlarından yararlanma imkanı sağlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ